Annons

Catarina är Vadstenas första husombud

Vadstena Hyresgästföreningen trappar ner sin verksamhet i Vadstena. Men samtidigt har orten fått sitt första husombud.
Foto: Jenny Knutsson
Catarina Andersson är Vadstenas första husombud.

När alla styrelseledamöter utom en hoppade av tvingades den lokala hyresgästföreningen i Vadstena tidigare i år avveckla sin verksamhet.

– Det var bara jag kvar som ville fortsätta, berättar Catarina Andersson, som bor på Jakobs gärde i Vadstena.

ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

Hon tyckte att det var tråkigt men insåg att det inte går att driva föreningsverksamhet på egen hand. Därför blev hon glad när frågan om någon kunde tänka sig att bli husombud kom upp när Hyresgästföreningen Motala-Vadstena nyligen höll årsmöte.

– Jag vet inte precis vad det innebär, så det måste jag sätta mig in i. Men som jag förstår det så ska jag fungera som en länk mellan de som bor i mitt hus och Hyresgästföreningen, säger Catarina Andersson.

Annons

Nu hoppas hon att fler ska vilja testa uppdraget, särskilt i områden där det saknas lokal hyresgästförening.

Läs ocksåTräd allt viktigare för att hålla nere temperaturen: "En ögonöppnare för många"Bilden är ett montage av två bilder. Bilden visar kommunekolog Malin Askelöf, samt träd.

– Det mesta funkar bra där jag bor, men det är ändå alltid saker som dyker upp. Då tror jag att det är bra att det finns någon som kan förmedla det vidare.

På sikt hoppas hon att den lokala hyresgästföreningen i Vadstena ska återuppstå.

Annons

– Men det är svårt med föreningsarbete över huvud taget i dag. Folk vill inte ta på sig uppdrag, det märks även i andra föreningar.

Läs ocksåSvenska hem upplevs allt varmare - större problem än kylan vintertidEtt höghus som träffas av en solstråle och en ung man.

Men på årsmötet kunde i alla fall två nya ledamöter väljas in i styrelsen för Hyresgästföreningen Motala-Vadstena: Ewa Karlsson från Motala och Malin Persson från Tjällmo. Dessutom valdes Birgitta Wedholm, Motala, till ersättare.

Läs också Därför kan det bli extra varmt precis här - som en ö med höga temperaturer Friad trots sms: "Jag ska skära sönder dina äckliga soffor och bränna ner din lägenhet" Värden övergav hyresgäster i sopkaos och smuts – nu dyker Oscar Properties upp igen

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.