Annons

Catarina är Vadstenas första husombud

Vadstena Hyresgästföreningen trappar ner sin verksamhet i Vadstena. Men samtidigt har orten fått sitt första husombud.
Foto: Jenny Knutsson
Catarina Andersson är Vadstenas första husombud.

När alla styrelseledamöter utom en hoppade av tvingades den lokala hyresgästföreningen i Vadstena tidigare i år avveckla sin verksamhet.

– Det var bara jag kvar som ville fortsätta, berättar Catarina Andersson, som bor på Jakobs gärde i Vadstena.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Hon tyckte att det var tråkigt men insåg att det inte går att driva föreningsverksamhet på egen hand. Därför blev hon glad när frågan om någon kunde tänka sig att bli husombud kom upp när Hyresgästföreningen Motala-Vadstena nyligen höll årsmöte.

– Jag vet inte precis vad det innebär, så det måste jag sätta mig in i. Men som jag förstår det så ska jag fungera som en länk mellan de som bor i mitt hus och Hyresgästföreningen, säger Catarina Andersson.

Annons

Nu hoppas hon att fler ska vilja testa uppdraget, särskilt i områden där det saknas lokal hyresgästförening.

Läs ocksåMannen ville spara el, skaffade kamin och orsakade brand – får betala skadeståndBilden är ett montage av två foton och en silhuettbild. Bilden visar hur kaminen har brunnit.

– Det mesta funkar bra där jag bor, men det är ändå alltid saker som dyker upp. Då tror jag att det är bra att det finns någon som kan förmedla det vidare.

På sikt hoppas hon att den lokala hyresgästföreningen i Vadstena ska återuppstå.

Annons

– Men det är svårt med föreningsarbete över huvud taget i dag. Folk vill inte ta på sig uppdrag, det märks även i andra föreningar.

Läs ocksåFettklump på 40 ton hittades i avloppsrör – här är proppen som dykare fick hugga bortTill vänster en fettklump i Norrköping som väger över 40 ton. Till höger Andreas Ahnström, Tekniska verken, som inspekterar i en pumpstation.

Men på årsmötet kunde i alla fall två nya ledamöter väljas in i styrelsen för Hyresgästföreningen Motala-Vadstena: Ewa Karlsson från Motala och Malin Persson från Tjällmo. Dessutom valdes Birgitta Wedholm, Motala, till ersättare.

Läs också Kameror kan spåra fettklumpar - därför kan du tvingas betala om du slarvar med matoljan Här höjer värdarna hyrorna utan att förhandla - Wladimir vägrar betala: "Jag blev arg" Hyresvärden gick in i kvinnans rum och sniffade på trosor – fångades på film

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.