HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Chockhöjning uteblev

Sollefteå Hundratals hyresgäster i Sollefteå har länge varit oroliga för en chockhöjning av hyran. Nu är förhandlingen klar, för denna gång. Men den 1 januari 2019 kan det bli aktuellt med nya höjningar.
Foto: Åsa Eriksson
Hyresgästerna fick en förhållandevis låg höjning jämfört med vad värden krävde – upp till 54 procent.

Det är privata bostadsbolagen K-Konsult Bygg & Plan Aktiebolag och Älvtorpet Bostäder i Sollefteå AB som flaggat för en höjning upp till 54 procent.
Lägenheterna ligger längs centrala Djupövägen, Långgatan och Storgatan/Strömgatan.

Förhandlingarna mellan Hyresgästföreningen och fastighetsägarna har varit långdragna, men 28 april lyckades man komma överens med K-Konsult att höja hyrorna från 1 juli med 6 procent och en ytterligare höjning den 1 januari nästa år.
– Jag är väl inte direkt nöjd. Det blev ju en höjning, men nu kan i alla fall hyresgästerna andas ut ett tag eftersom avtalet löper till 1 januari 2019, säger Conny Säker, förhandlare på Hyresgästföreningen.
I den nya hyran ingår fiber och kabel-tv.

Annons
Läs ocksåRiskerar 45 procent mer i hyra

Gällande Älvtorpet har det inte gjorts någon överenskommelse ännu, men ärendet ska prövas i hyresnämnden den 14 juni.

Gävlebaserade K-konsult redovisade en vinst på drygt 36 miljoner enligt den senaste årsredovisningen 2015. Och Timråbolaget Älvtorpet Bostäder i Sollefteå AB som är ett nystartat aktiebolag redovisade ett resultat på drygt 7,7 miljoner samma år.

Annons
Läs också Höjda hyror i Sollefteå Hyran upp med 4,2 procent för Älvtorpet Kooperativ hyresrätt - en boendeform med fördelar och risker Ingrids hyra höjdes tio procent: "Det kom som en chock"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.