HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Höjda hyror i Sollefteå

Sollefteå Älvtorpet Bostäder i Sollefteå AB, som köpte ett antal lägenheter i Sollefteå 2014, höjer hyrorna med 5 procent i år.

Det handlar inte om en årlig hyresförhandling, utan om en justering av hyrorna efter att en bruksvärdering gjorts tillsammans med Hyresgästföreningen.

Älvtorpet Bostäder köpte två fastigheter, sammanlagt 17 punkthus, på Djupövägen av Norells i Sollefteå hösten 2014.

Läs ocksåFler kämpar för att få ekonomin att gå ihop – stor oro för hyreshöjningJanor Ahmed

Bolaget vill nu höja hyrorna eftersom man anser att likvärdiga lägenheter på orten ligger högre i hyra.

– Fastighetsägarföreningen, som företräder Älvtorpet, ville därför ha en bruksvärdesprövning. Det vill säga att man jämför hyrorna med andra likvärdiga lägenheter på orten, säger Conny Säker, förhandlare för Hyresgästföreningen region Norrland.

Tillsammans med Hyresgästföreningen har man gjort en bruksvärdering och enats om en upptrappning av hyrorna för de sammanlagt 307 lägenheterna på Djupövägen 25-29 och 17-23.

Läs ocksåVärdarna ville ha två års retroaktiv hyra - nu är det avgjort: "Jag kan andas ut"Lisa Wadenholt andas ut efter beskedet från Hyresnämnden.

Från 1 februari höjs de med 3% för att 1 juli höjas med ytterligare 2%.

De som idag är outhyrda lägenheter får höjas med 6 %.

Läs också Gustavs hyra skulle chockhöjas: "Jag hade inte kunnat bo kvar" Hyrorna klara för 6 000 studenter: "Bra uppgörelse ett år som detta" Småbarnspappan Khaled tvingas betala för dubbla renoveringar: "Det finns folk som gråter"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.