Annons

Höjda hyror i Sollefteå

Sollefteå Älvtorpet Bostäder i Sollefteå AB, som köpte ett antal lägenheter i Sollefteå 2014, höjer hyrorna med 5 procent i år.

Det handlar inte om en årlig hyresförhandling, utan om en justering av hyrorna efter att en bruksvärdering gjorts tillsammans med Hyresgästföreningen.

Älvtorpet Bostäder köpte två fastigheter, sammanlagt 17 punkthus, på Djupövägen av Norells i Sollefteå hösten 2014.

ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

Bolaget vill nu höja hyrorna eftersom man anser att likvärdiga lägenheter på orten ligger högre i hyra.

Annons

– Fastighetsägarföreningen, som företräder Älvtorpet, ville därför ha en bruksvärdesprövning. Det vill säga att man jämför hyrorna med andra likvärdiga lägenheter på orten, säger Conny Säker, förhandlare för Hyresgästföreningen region Norrland.

Tillsammans med Hyresgästföreningen har man gjort en bruksvärdering och enats om en upptrappning av hyrorna för de sammanlagt 307 lägenheterna på Djupövägen 25-29 och 17-23.

Läs ocksåGav sken av att hyran på äldreboende var förhandlad – stiftelse svarar på kritiken

Från 1 februari höjs de med 3% för att 1 juli höjas med ytterligare 2%.

Annons

De som idag är outhyrda lägenheter får höjas med 6 %.

Läs också Stiftelse höjde hyran på äldreboende – gav sken av att den hade förhandlats: ”Jättefräckt” Godsägarna krävde dubblerad hyra i nämnden: "Ville veta var taket går" Här höjer värdarna hyrorna utan att förhandla - Wladimir vägrar betala: "Jag blev arg" Så mycket höjs hyran i Stockholm 2024 – se hela listan

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.