Annons

Containrarna blir kvar i Kristineberg över sommaren

Oskarshamn Det var optimism som präglade målsättningen att börja gräva ner de nya sopbehållarna i Kristineberg innan semestern. Bygglovet gjorde att planerna har fått skjutas på framtiden.
Foto: Linda Alfons
Christian Wallin slänger sina sopor i containern.

– Vi har inte fått starttillstånd från kommunen förrän nu. Det betyder att vi inte kunnat sätta grävskopan i marken, säger Bo Nilsén, förvaltare hos Byggebo.

Den ursprungliga planen var att gräva ner de första av de soptankankar som ersätter sophusen i Kristineberg. Men så blev det alltså inte. Bygglovshandläggningen tar tio veckor, så även i detta fall.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

– Vi var väl för optimistiska.

Det hade förstås gått att börja gräva nu, men i så fall hade det blivit tre meter djupa hål i marken som fått stå över semestrarna.

– Det är för riskabelt att ha så stora gropar stående, säger Bo Nilsén.

Läs ocksåSlängde fyra sopsäckar i fel tunna – kan vräkas efter slarvetHänder som knyter ihop en svart sopsäck och en övervakningskamera.

Därför ägnar de sig nu åt förberedande arbete, till exempel att fälla träd, och själva grävandet kommer igång i augusti.

Annons

Fram tills att de nya sopbehållarna kommer i marken får hyresgästerna i Kristineberg fortsätta att slänga sina sopor i de containrar som placerats ut tillfälligt sedan soprummen stängdes.

Har det varit några klagomål på containrarna?

Läs ocksåSopkaos på balkongen – hyresgäst uppsagd för tredje gångenSopor fyller den inglasade balkongen.

– Nej, det har det inte varit. Hade det varit 30 grader varmt så hade det varit det. Vi tvättar dem vid behov och så är vi där åtminstone två gånger i veckan och lägger på luktförbättringsmedel.

När Bo Nilsén varit på plats har han inte heller känt någon lukt utom precis intill containrarna.

– Skulle det bli varmt så får vi vidta fler åtgärder. Vi tillåter inte att det blir för fränt, då får vi göra en extratömning, säger han.

Annons

Läs mer:

Hyresgästernas synpunkter påverkade placering av sopbehållare

Byggebo stänger sophus i Kristineberg

Läs också Ny lag om sortering av matavfall – de kraven ställs på hyresgäster och hyresvärdar Därför kameraövervakas hyresgästerna i soprummen: ”Mycket pengar men värt det” Slarv med matavfall straffar hyresgästerna - ger högre hyror: "Orättvist"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.