HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Corona försenar laddplatser för elbilar i Botkyrka

Botkyrka Coronautbrottet har försenat Botkyrkabyggens satsning på laddplatser till elbilar. Totalt har bolaget satt upp 58 laddplatser i sina bostadsområden. Men hyresgästerna kan inte ladda sina elbilar.
Foto: Kenneth Samuelsson
Corona och utdragna förhandlingar gör att hyresgästerna inte kan ladda sin elbil.

Hem & Hyra skrev om Botkyrkabyggens stora satsning på att sätta upp laddplatser för elbilar till sina hyresgäster förra hösten. Då utlovades att 100 laddplatser skulle vara på plats i våras. Men i dagsläget är bara 58 laddplatser på plats i Storvreten, Norsborg och Tumba. Men ingen går att använda.

Bolagets förre affärsområdeschef Joe Martarian, som var ansvarig för satsningen, har slutat. Men Charlotta Lundström, pressansvarig, förklarar att skälet till att hyresgästerna inte kan ladda sin elbil beror på coronautbrottet i början av året.
– Corona gjorde att det har varit svårt att ha förhandlingar med Hyresgästföreningen och få fram ett avtal om bland annat hur höga avgifterna ska vara för att använda laddplatser, säger hon.

Annons
Läs ocksåBotkyrkabyggen ska sätta upp 500 laddstolpar

Hon berättar att målet nu är att ha 100 laddplatser på plats i sina fem bostadsområden under 2020 och att de i dagsläget har satt upp 58 stycken; 24 stycken i Storvreten, 28 stycken i Norsborg och 6 stycken i Tumba, Vårsta och Tuna.
– Vi ska se till att 100 laddplatser är på plats innan 2020 är slut.

Skälet till att bolaget inte har hyrt ut några laddplatser ännu är att förhandlingarna mellan Hyresgästföreningen och Botkyrkabyggen har dragit ut på tiden på grund av Coronapandemin. Bland annat har fysiska möten fått ställas in. Därefter har det hållits digitala möten men förhandlingarna har ännu inte resulterat i ett avtal. Tanken är nu att ett nytt möte ska hållas efter sommaren.
– Så fort vi har ett avtal kommer vi köra i gång så att hyresgästerna kan använda laddplatser, säger Charlotta Lundström.

Annons
Läs också Mauritz ville sätta upp en laddstolpe: Kallduschen – inget bidrag till hyresgäster Athena vill skaffa elbil men kan inte: "Fel att det är enklare för dem i villa" Morddömd uppsagd – hyrde ut lägenheten svart från Kumlabunkern Bilfri stadsdel splittrar Trollhättan - "Bara för en utvald klick"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.