Annons

Dålig ventilation ger hyresgäst 25 000 kronor

Malmö Det tog två år men nu har hyresgästen fått en tidig julklapp på 25 000 kronor av sin hyresvärd. Ersättningen är en kompensation för utdömd ventilation.

Det har gått två år sedan Miljöförvaltningen dömde ut ventilationen i en lägenhet i centrala Malmö. Enligt miljöförvaltningen var ventilationen så pass dålig att den riskerade påverka hyresgästens hälsa. Sedan dess har Hyresgästföreningen försökt komma överens med hyresvärden om en rimlig kompensation till hyresgästen – utan framgång. Först när ärendet var på väg att lämnas över från kronofogden till tingsrätten för en prövning höjde hyresvärden sitt bud och parterna kom överens.

– Efter flera års tvistande har vi äntligen nått en uppgörelse. Det är vi väldigt glada för, säger Caisa Andersson, jurist på Hyresgästföreningen.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

Ersättningen på 25 000 kronor motsvarar 35 procents hyresnedsättning under fem månader.

Annons
Läs också Kalla element, inget varmvatten: Yvonne gav upp och flyttade – värden riskerar vite på 50 000 i månaden Grannen slet av Monas slöja när hon konfronterade rasism mot barn: ”Jag är fortfarande rädd” Nu slipper Maksym och Valentyna bo i chefens barack: ”Mycket bättre att ha ett eget boende” Mardröm för hyresgästerna när ventilationen byts ut: "Psykisk och fysisk terror" Safija ställer upp för barnen med kramar och djur

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.