Annons

Dalslänning tvingas flytta efter sena hyresinbetalningar

Dals-Ed Månad efter månad var mannen sen med sin hyra. Nu har hyresnämnden tagit beslut om att Edshus i Dals Ed får vräka hyresgästen. Själv kom han inte till förhandlingen.
Sveriges blå lagbok framför ett hus.
Foto: Fredrik Rubin

Hyresvärden Edshus har visat att hyresgästen inte betalat sin hyra i tid en enda gång under ett års tid. Förseningarna har varit mellan tre dagar upp till ett drygt halvår. Hyresgästen har varnats flera gånger och fått information om att han riskerade att mista sitt hyreskontrakt. Bostadsbolaget har även underrättat socialtjänsten i Dals Eds kommun. Inte ens när Edshus ansökt i hyresnämnden om att få säga upp hyresgästen har han betalat sin hyra inom rätt tid.

När så hyresnämnden kallade till förhandling valde mannen att inte delta. Han skickade några handlingar, men infann sig inte på plats. Han har heller inte lämnat någon förklaring till varför han inte betalat, eller varit sen med hyrorna.

Annons
ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

Hyresnämnden skriver i sitt beslut att hyresgästen under en följd av månader varit sen med månadshyran och att han alltjämt är sen med restbelopp från vissa månadshyror. Därmed finner hyresnämnden att han åsidosatt sina skyldigheter som hyresgäst att avtalet inte bör förlängas. Nämnden ger Edshus rätt att säga upp honom. Flyttar han inte frivilligt har Edshus rätt att avhysa honom och skicka räkning på vad det kostar bolaget.

Annons
Läs också 39 000 i skuld skäl för vräkning "Kommunerna tar inte sitt ansvar för hemlösheten" 19 barn vräktes i Västerås i fjol Kvinna hyrde ut rum i villa – trots att hon var vräkt: "Flyttat ut saker på gatan" Granne vaktade i porten – kvinna tvingades hoppa från balkong

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.