Annons

39 000 i skuld skäl för vräkning

Kalmar En hyresgäst hos Rikshem i Kalmar betalade inte hyran och måste nu flytta. Det har hyresnämnden beslutat.

Hyresgästen flyttade in i lägenheten i maj förra året. Majhyran kom in till hyresvärden Rikshem precis som den skulle. Men sen kom det inga pengar.

Junihyran betalade hyresgästen bara delvis och det tre månader för sent. Alla andra hyror till och med januari är helt obetalda. Den totala skulden är nära 39 000 kronor.

Annons
ANNONSTänk rätt när du står inför en ny fastighetsaffär

På det viset uppfyller hyresgästen inte sin del av avtalet och Rikshem skickade en uppsägning i november och gick då samtidigt in med en ansökan till hyresnämnden om att hyresavtalet skulle upphöra. Och det var också vad hyresnämnden beslutade efter att ha hört hyresvärdens argument. Hyresgästen själv kom inte till nämndens sammanträde och måste nu flytta senast 2 mars.

Annons
Läs också Enköpingsbo kunde inte vistas i sin lägenhet på grund av kedjerökande granne Har du hamnat i bråk med värden? Så fungerar hyresnämnden Hyresgästen stal el från tvättstugan – nu riskerar han att bli vräkt Gör succé hos turister men stör grannarna - nu vill värden vräka mannen Hyresgäst slipper betala värdens rättegångskostnader – "ovanligt ärende"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.