Annons

39 000 i skuld skäl för vräkning

Kalmar En hyresgäst hos Rikshem i Kalmar betalade inte hyran och måste nu flytta. Det har hyresnämnden beslutat.

Hyresgästen flyttade in i lägenheten i maj förra året. Majhyran kom in till hyresvärden Rikshem precis som den skulle. Men sen kom det inga pengar.

Junihyran betalade hyresgästen bara delvis och det tre månader för sent. Alla andra hyror till och med januari är helt obetalda. Den totala skulden är nära 39 000 kronor.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

På det viset uppfyller hyresgästen inte sin del av avtalet och Rikshem skickade en uppsägning i november och gick då samtidigt in med en ansökan till hyresnämnden om att hyresavtalet skulle upphöra. Och det var också vad hyresnämnden beslutade efter att ha hört hyresvärdens argument. Hyresgästen själv kom inte till nämndens sammanträde och måste nu flytta senast 2 mars.

Annons
Läs också Hyresgäst fick ingen hyresavi på flera år – nu blir hon vräkt för obetalda hyror Riskerar förlora sitt hyreskontrakt – hyrde ut åtta nätter via Airbnb Störningsjouren hittade kvinna inlåst i förråd – värden vill vräka en man i huset Tom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från Hyresgästföreningen Öppnade utan byxor på annan adress – förlorar sitt hyreskontrakt

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.