Annons

Daniel kan ha Sveriges renaste etta

Ängelholm Hemma i Ängelholm har Daniel Stefansson järnkoll på sin städning. Nu tävlar han om titeln "Sveriges städmästare". Premiär i SVT på tisdag.

Hem&Hyra åkte hem till Daniel Stefansson och ställde några frågor.

Varför söka till ett tv-program om städning?
– Jag satt och tittade på tv med en tjejkompis när de efterlyste deltagare. ”Det passar ju dig perfekt!” hojtade hon och på den vägen är det.

ANNONSFörsäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar

Hur gick det sedan till när du blev en av deltagarna?
– Bland annat spelade jag in en film där jag använde mitt egentillverkade medel för att göra rent spisen. Jag kom med, och nu vill jag inspirera killar till att städa.

Du säger killar. Är det skillnad på tjejer och killars städning?
– Som natt och dag. Tjejer har det ofta fint och fräscht. Killar som jag brukar vara hemma hos har ofta rörigt, stökigt och skitigt. Det finns de som inte ens äger en dammsugare.

Men du är ju kille …
– Ja, men jag har alltid varit intresserad av städning. Jag bor ju här, betalar hyran och jag vill ha det rent i mitt hem. Det har också lite att göra med att jag är dammallergiker men det har kommit på senare år. Jag har alltid, sedan jag var 7–8 år och började städa mitt rum, gillat det.

Annons
Läs ocksåTiktok-sjärnan Auri städar hem med sopberg: "Folk lider, jag berättar deras historia"

Har du påverkats av din familj? Var de kanske pedanter?
– Min mamma ville ha ordning och reda. När hon höll på frågade jag ofta om jag fick hjälpa till.

Hur ofta städar du?
– Nästan varje fredag. Jag börjar med att damma uppifrån vid taket och går nedåt, våttorkar och sedan dammsuger och moppar jag. Det tar ungefär en och en halv timme.

Innan jag kom hit trodde jag att du skulle ha ganska tomt på saker också, men du har ju ganska mycket saker framme. Du störs inte av grejer?
– Nej det gör jag inte och jag ändrar om rätt ofta, byter tavlor och möblerar om när jag är trött på hur jag har det.

Läs ocksåÖbo leasade ut mer trappstädning – "Det såg helt enkelt för jävligt ut"

Bästa städtipset?
– Ta ättikssprit på en bomullstuss när du ska rengöra vaskar och kranar. Det blir skinande rent och så tar det bort all kalk.

Annons

Gör du själv några städmissar?
– Ibland missar jag att torka runt handtagen på kylen och frysen och spisen faktiskt. Jag tänker att jag ska ta det sist och så glömmer jag.

Slutligen, har du Sveriges renaste etta?
– Ja, det hoppas jag faktiskt.

Fakta: Daniel Stefansson

Ålder: 34 år.Bor: Etta på 31 kvadrat i Ängelholm.Gör: Är vårdbiträde.Intresse: Dansbandsmusik och att dansa till dansband.Aktuell: Är med i SVT:s höstsatsning ”Sveriges städmästare” med premiär 4:e november. I programmet möts deltagarna i olika moment och bedöms hur de klarar till exempel kladdiga köksgolv och grisiga grillgaller.

Läs också Anonym tipstjänst för hyresgäster - nytt sätt att jaga svarta kontrakt: "På gränsen till angiveri" Tvättstugan - platsen där smutsiga grannkonflikter gror Jessica får städhjälp av hemtjänsten – värden ville vräka henne: "Inte städat alls"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.