Annons

De 49 ormarna får vänta på flytt till Skåne

Östra Göinge Trots att Niklas Eriksson uppfyller alla regler för att ha giftormar i sin lägenhet valde miljö- och byggnämnden i Östra Göinge att återremittera ärendet. – De förhalar ärendet för att slippa ta ett beslut. Det är ett solklart fall där jag borde få mitt tillstånd, säger ormägaren Niklas Eriksson.

​Det var en märkbart besviken Niklas Eriksson som tog emot beskedet.

– Det krånglar till det för mig ordentligt. Jag kan inte ha mina ormar 60 mil bort. Jag har inte de ekonomiska resurserna att jag kan åka hem varannan vecka till Dalarna och mata dem.

ANNONSGuide till hemförsäkringar
Men miljö- och byggnämndens ordförande, Anders Bengtsson, försäkrar att det inte var ett lätt beslut.

Nämnden diskuterade saken i 45 minuter, vilket är ovanligt långt tid för ett ärende. Och de ska ha vägt varje argument på en vågskål. Trots det ansåg dem sig inte ha tillräckligt med underlag för att fatta ett beslut.  

Annons

– Vi hade inte tillräckligt med underlag för att ge honom tillstånd idag. Därför har vi gett tjänstemännen i uppdrag att fortsätta jobba med ärendet. De har även fått i uppdrag att se över reglerna för djurhållning i kommunen.

Läs ocksåSå återvinner du ditt fett på rätt sätt

– Idag är de föråldrade och tar varken hänsyn till antalet ormar eller om ormarna är giftiga eller inte.

Hur lång tid det tar innan Niklas Eriksson får ett besked av miljö- och byggnämnden kan Anders Bengtsson inte svara på.

Annons

– Jag vet inte men det kan nog ta några månader om det ska gå igenom alla instanser.

Läs ocksåPeter äter ute utan risk
Vad tjänstemännen också ska utreda är det medborgarförslag som vill förbjuda giftormar i Östra Göinges kommunala bostäder.

Läs också Hur grönt är det där du bor? - se hela listan Skärpta uthyrningskrav för nyanlända Klockaren ger odlingskragar till sina hyresgäster

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.