Annons

De är Sandvikens bästa grannar

Sandviken Kassim, Jenny och Jens bor alla på Nya Bruket och de är de bästa grannar man kan ha. Det fick de svart på vitt på fredagen när de hyllades av Sandvikenhus.
En rörd Jenny Auito tog emot utmärkelsen som Bästa granne av Sandvikenhus vd Stefan Lundqvist. Foto: LENA MATTSSON, Jens Eriksson hyllades för sin vänlighet och vilja att hjälpa till och utsågs på fredagen som en av tre av Sandvikens bästa grannar. Foto: LENA MATTSSON, , Sandvikenhus bjöd på specialgjorda tårtor då de firade den trio som utsetts till 2014 års bästa grannar. Foto: LENA MATTSSON

Sandvikenhus hyresgäster inbjöds att komma med förslag på vilka som är årets bästa grannar och sedan valde bostadsföretaget ut tre vinnare. Trion hyllades med diplom, blommor, presentkort och tårta på fredagsförmiddagen.

Kassim Al-Sabee är ”alltid trevlig och hjälpsam, fixar saker i lägenheterna åt sina grannar och skottar snö åt dem som har svårt att klara det själva” hette det bland annat i nomineringen.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Kassim kom till Sverige och Sandviken för fyra år sedan från södra Irak där han hade en däckfirma.

– Nu läser jag svenska men hoppas få ett jobb snart. Jag är ju fortfarande bara drygt 50 år, säger han.

Annons

Jens Eriksson har jobbat på järnverket i hela sitt liv och är nu pensionär och trivs bra på Nya Bruket:

Läs ocksåAnmäld 829 gånger för fejkboende – grannfejd avgjord i rätten: ”Allt är fabricerat”Kollage med ett hyresavtal, profil av en man och en domstolsförhandling.

– Jag började jobba i skogen när jag var 14 år och sedan blev det verket så min kropp har tagit stryk så klart men jag hjälper gärna till så länge jag orkar. Vi har en fin innergård där jag bor, det är lugnt och bra. 

Jenny Auito blev rörd till tårar när motiveringen om henne lästes upp där det bland annat talades om att hon har ett hjärta av guld och att hon ofta städar på gården och hjälper sina grannar med olika saker.

Annons

– Jag vill bemöta människor med respekt. Och jag behandlar mina grannar som jag vill att de ska behandla mig, sa Jenny innan det var dags för webbintervju och tårtätning.

Läs ocksåInger och Ivar har bott mitt emot varandra i nästan 50 år: "Vi är som en stor familj"Inger Persson Bergvall och Ivar Södergren
Läs också Trängde sig in hos grannkvinnan – togs i kragen och blev utkastad Kvinna hade nio hundar i lägenheten: ”Lukten går inte att beskriva” 95-årig kvinna störde grannarna – fick kontraktet uppsagt: "Stor påfrestning"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.