Annons

De är Sandvikens bästa grannar

Sandviken Kassim, Jenny och Jens bor alla på Nya Bruket och de är de bästa grannar man kan ha. Det fick de svart på vitt på fredagen när de hyllades av Sandvikenhus.
En rörd Jenny Auito tog emot utmärkelsen som Bästa granne av Sandvikenhus vd Stefan Lundqvist. Foto: LENA MATTSSON, Jens Eriksson hyllades för sin vänlighet och vilja att hjälpa till och utsågs på fredagen som en av tre av Sandvikens bästa grannar. Foto: LENA MATTSSON, , Sandvikenhus bjöd på specialgjorda tårtor då de firade den trio som utsetts till 2014 års bästa grannar. Foto: LENA MATTSSON

Sandvikenhus hyresgäster inbjöds att komma med förslag på vilka som är årets bästa grannar och sedan valde bostadsföretaget ut tre vinnare. Trion hyllades med diplom, blommor, presentkort och tårta på fredagsförmiddagen.

Kassim Al-Sabee är ”alltid trevlig och hjälpsam, fixar saker i lägenheterna åt sina grannar och skottar snö åt dem som har svårt att klara det själva” hette det bland annat i nomineringen.

ANNONSFörsäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar

Kassim kom till Sverige och Sandviken för fyra år sedan från södra Irak där han hade en däckfirma.

– Nu läser jag svenska men hoppas få ett jobb snart. Jag är ju fortfarande bara drygt 50 år, säger han.

Annons

Jens Eriksson har jobbat på järnverket i hela sitt liv och är nu pensionär och trivs bra på Nya Bruket:

Läs ocksåSvanhildur tar omvägar för grannarnas dofter: ”Får ofta hålla andan”Bilden är ett montage. Den visar Svanhildur Jonasdotter och en sprejflaska med parfym.

– Jag började jobba i skogen när jag var 14 år och sedan blev det verket så min kropp har tagit stryk så klart men jag hjälper gärna till så länge jag orkar. Vi har en fin innergård där jag bor, det är lugnt och bra. 

Jenny Auito blev rörd till tårar när motiveringen om henne lästes upp där det bland annat talades om att hon har ett hjärta av guld och att hon ofta städar på gården och hjälper sina grannar med olika saker.

Annons

– Jag vill bemöta människor med respekt. Och jag behandlar mina grannar som jag vill att de ska behandla mig, sa Jenny innan det var dags för webbintervju och tårtätning.

Läs ocksåHur mycket lukt ska du tåla? Juristen reder utBilden är animerad. Den visar en rökande man, en kvinna med huvudvärk, och en jurist med lagbok under armen.
Läs också Lämnade brinnande hus med fem tändare i fickan – frias från mordbrand Blev biten av grannens hund – nu riskerar hundens matte vräkning På Freja behöver ingen sitta ensam – här är trion som får seniorerna att ställa sig i kö

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.