Annons

De filmade sin egen stadsdel

Göteborg Tio göteborgare fick i uppdrag att filma sin stadsdel på valfritt sätt. Resultatet är filmen ”1 000 sekunder Göteborg”, som premiärvisades i helgen.
Foto: AnnaKarin Löwendahl
Alladin Majzoub bor i Gårdsten och hörde talas om filmprojektet via Angereds ungdomsråd. Han har bidragit med 100 sekunder film från sin stadsdel. Basketplanen intill hans hus var viktig under hans uppväxt.

22-årige Alladin Majzoub sveper sakta med mobilen över basketplanens regnvåta asfalt. Han bor med sin familj i hyreshuset intill sedan 16 år, och just här har han tillbringat mycket tid under uppväxtåren.

– Det bor många unga här. Det är det som är grejen med Gårdsten. Alla känner varandra, och umgås på sätt och vis, säger han.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

Alladin är en av tio göteborgare som har valts ut för att dokumentera varsin stadsdel med mobilen. Alla har filmat 100 sekunder var, och resultatet har klippts ihop till filmen ”1 000 sekunder Göteborg”.

Tanken är att visa staden utifrån invånarnas egna ögon, och ge människor inspiration att agera själva snarare än att enbart reagera. Filmen premiärvisades på Arena 1:a Lång i helgen, och är ett samarbete mellan Hyresgästföreningen, Göthenburgo, Tidsnätverket i Bergsjön och Tikitut.

Annons
Läs också Granit Rushiti om huvudrollen i Zlatanfilmen: "När det kommer till hårdhet är vi ganska lika" Tv-kritikern Johan Croneman blickar inåt Skaffa lägenhet med en personlig film – så gör du Dokumentärfilm skildrar Mirfats första tid i Sverige Valsätrabesök i ny dokumentär om global bostadskris

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.