Annons

De folkvalda ska förstärka opinionsarbetet

Jämtland Bostäder är en allt större fråga på den politiska arenan. Inte minst förs tankar på marknadshyror fram av politiker. Det får Hyresgästföreningen i Norrland att mobilisera.

I dag träffas folkvalda i Hyresgästföreningen i Norrland för en heldag i Umeå. Ett inledningsmöte för regionens Bostadspolitiska nätverk. Men det är inte ett vanligt inledningsmöte. Redan i inbjudan anas ett allvarligt läge; ”Samla trupperna” och mobilisering är ett återkommande ord.

– Ja, vi är djupt oroade över att allt fler politiker pratar om marknadshyror. Får sådana idéer fotfäste blir konsekvenserna allvarliga, säger regionchefen i Norrland, Henry Magnusson.

ANNONSTänk rätt när du står inför en ny fastighetsaffär

Men det är inte bara det som håller på att göra bostadspolitiken till en allt viktigare fråga. Bostadsbristen är till exempel stor och även om det byggs, så räcker det inte på långa vägar. Hyresgästföreningen vill kort och gott sätta sig i förarsätet och driva frågorna.

Annons

– Men för att göra det, att driva opinion, måste vi vara många. Fler händer i linjeorganisationen kommer ge oss styrka. Det är därför vi samlar de folkvalda nu och delar ut verktygen för att driva bostadsfrågorna ännu hårdare, säger Henry Magnusson.

– Och vi kommer att nå ut på ett fantastiskt sätt. Vi har ju 700 folkvalda ute i våra 44 kommuner.

Annons
Läs ocksåTopbostäders vd får sparken – efter kommunens utredning om kränkningar
Läs också Pitebo får chockhöja hyran efter segdragen tvist - men hyresgästerna ger inte upp Roy flyttade men hyresavierna fortsatte komma - hamnade till slut hos Kronofogden: "Helt hjälplös" De protesterar mot allt högre hyror i Stockholm – "redan svårt att hitta en lägenhet" Förslaget om marknadshyror slängs på tippen

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.