Annons

Den nya hyresvärden snodde parkeringarna

Falkenberg Hyresgästerna märkte snabbt att de hade fått en ny hyresvärd. Parkeringsplatserna försvann.
Foto: Petra Martinsson/genrebild

Det är helt fel att ta bort parkeringsplatser utan att prata med hyresgästerna och att inte förhandla om det. Det menar Hyresgästföreningen som nu har ansökt om ett åtgärdsföreläggande vid hyresnämnden i Göteborg. Till saken hör också att fastigheten ska misskötas på olika sätt, till exempel genom nedskräpning i och utanför fastigheten och utebliven gräsklippning och halkbekämpning. En hyresgäst misstänker även ett elfel.

Anledningen till att parkeringarna försvann var att den nye hyresvärden där byggde en bod för matservering. Värden menar dock själv att inget avtal om parkeringsplatser finns och att hyresgästerna dessutom kan parkera på gräsmattan. Han tycker inte att beskrivningen om skräpig miljö stämmer men han har sagt att han ska påminna sina matgäster om att slänga skräp i papperskorgar.

Annons
ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

Hyresgästföreningen blev inblandad i konflikten förra hösten efter att ha kontaktats av boende. Nu får hyresnämnden ta ställning. Ärendet tas upp idag onsdag och en besiktning är planerad. Hyresgästföreningen yrkar på att åtgärdsföreläggandet förenas med ett vite. Listan på saker som behöver göras är lång enligt Hyresgästföreningen. Bland annat behövs storstädning, ny torktumlare, nya glödlampor, fönsterputs, daglig städning utomhus och hyresgästerna måste få tillbaka parkeringsplatserna.

Annons
Läs också Så mycket kostar parkeringen Träd allt viktigare för att hålla nere temperaturen: "En ögonöppnare för många" Svenska hem upplevs allt varmare - större problem än kylan vintertid Därför kan det bli extra varmt precis här - som en ö med höga temperaturer Friad trots sms: "Jag ska skära sönder dina äckliga soffor och bränna ner din lägenhet"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.