Annons

De sitter på dubbla stolar

Sundsvall ​  Kan en vd för ett kommunalt bostadsbolag sitta både som nämndeman i Hyresnämnden och ha styrelseuppdrag i andra fastighetsbolag? – Det ser jag inget problem med, säger Hans Selling som är vd i Mitthem.
Hem & Hyras granskning visar att sju av Norrlands allmännyttiga vd:ar sitter med i hyresnämnden. Hyresnämnden är den domstol som tar upp konflikter mellan hyresvärd och hyresgäst.  Att vara vd och samtidigt sitta som nämndeman kan tyckas märkligt, men det tycker inte Hans Selling, vd i Mitthem.
– Nej, det är väl inget märkligt med det. När jag sitter med i hyresnämnden gäller det aldrig något av Mitthems ärenden. Jag tror istället att vi vd:ar kan bidra med mycket av vår erfarenhet när vi sitter med i hyresnämnden. Det finns en otrolig kompetens bland oss och vi har en bred erfarenhet av fastigheter, säger Hans Selling.
 
Inte heller Hyresgästföreningen anser att det är problem med de dubbla rollerna.
– Nej, vi litar på att Hyresnämnden har koll på att ingen hamnar i jävsituation i de fall där personerna i fråga sitter på två stolar, säger Conny Säker på Hyresgästföreningen. 
Hans Sellings ser inte heller någon jävsituation i hans uppdrag som styrelseordförande i fastighetsbolaget Norrlandspojkarna AB.
– Norrlandspojkarna AB är mer av ett utvecklingsbolag än ett renodlat fastighetsbolag och de sysslar inte med bostäder. Så där kan jag inte heller se att något problem skulle föreligga, säger Selling som säger sig nu ska lämna uppdraget som styrelseordförande i bolaget.
 
 

Annons
Fakta: På två stolar

Enligt de listorna Hem & Hyra fått ta del av från Hyresnämnden så sitter följande personer på två stolar:
 

JämtlandVd Eva MobergLandstingsbostäder ÖstersundVd Tord Sjödin Strömsunds hyresbostäder
 

VästernorrlandVd Hans SellingMitthemSundsvall
Vd Åke SundqvistKrambo Kramfors
Vd Arne ErikssonSolatum hus & hemSollefteå
 

VästerbottenVd Inger Sellgren Nordmalingshus
 

NorrbottenVd Anders NordströmArvidsjaurhem
 

 

Läs också Guide till hemförsäkringar Räddningstjänsten kritiska mot kommunens missbruksboende - hög risk att fler dör Fem år senare – nu har Fagersta till slut ett kommunalt bostadsbolag "Målet är aldrig att resultatet ska bli bra" – allmännyttorna är fast i fuskarnas klor Kommunen som går mot strömmen - här startas en ny allmännytta Han blir ny vd för Uppsalahem

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.