HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Delar av skadade huset rivs

Borlänge HSB har börjat riva delar av det hus i centrala Borlänge som började rasa i mitten av juni. Huset kommer sedan att byggas upp igen.

Stora delar av Borlänge centrum spärrades av och flera fastigheter utrymdes när det upptäcktes att HSBs hus med adress Sveagatan 5 riskerade att rasa. De tre lägenheternas hyresgäster fick lämna sina hem och butiker och firmor i huset utrymdes.

Det var under byggarbeten på granntomten som det upptäcktes stora sprickor i grunden och en vägg och räddningstjänsten larmades. Thommy Bäck på HSB och Dalecarlia Fastighets AB berättar om vad som kommer att hända nu:

Annons
Läs ocksåLennart är ensam kvar i hyreshuset som ska rivas men vägrar att flyttaDet har tagit femton år för konstnären Lennart Granberg att inreda lägenheten som han vill ha den. Nu när hela huset ska rivas vill han inte flytta.

– Vi kommer att riva delar av fastigheten och detta har påbörjats denna vecka. Sedan kommer vi att bygga upp den delen igen. Hur lång tid utredningen om orsaken kommer att pågå har jag inget svar på i dagsläget. Men bygget bredvid kommer att fortsätta när rivningsarbetet är klart.

Alla drabbade bostadshyresgäster är fortfarande evakuerade och har fått tillfälliga bostäder. Två av dem kommer att kunna flytta tillbaka till sina bostäder om ca sex veckor. Den tredje hyresgästen som bodde längst upp i huset och drabbades värst har valt att inte flytta tillbaka till fastigheten.

Annons
Läs också Miljardsatsning i Mora - men hyresgästerna är oroliga: "Rykten om att husen ska rivas" Klagade för mycket - nu ska hela rasket rivas Vem ska bo i höghuset i Mariestads nya lyxområde? Billiga lägenheter rivs för att ge plats åt nybyggen

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.