HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Det går bra för Nybro-Emmaboda

Nybro ​Året som gick har varit riktigt bra. Anna-Greta Lindström som är ordförande i Hyresgästföreningen Nybro-Emmaboda kan vara nöjd när hon ser tillbaka. Och nästa år ser också ut att bjuda på en hel del.

​Återkommande arrangemang är julgransplundring, påskfirande och julfirande. Men sin allra största satsning gör Hyresgästföreningen på sommaraktiviteter i ”Gula grillen”, det vill säga kvarterslokalen i Kungshallsområdet i Nybro. Då samarbetar de med flera föreningar så att det finns aktiviteter som boxning, fotboll och ponnyridning. Dessutom grillkvällar, cirkusskola, teater och allsång. För att inte nämna fiskeutflykt och turer med tuff tuff-tåget.
– Det är ju för att ungarna ska ha något att göra i stället för att förstöra. Och de säger att skadegörelsen har minskat på området, säger Anna-Greta Lindström.
Nybro bostads har också satsat på att rusta upp Kungshall och höja statusen på området.
– När de började var det 60 tomma lägenheter. Nu är det svårt att få flytta hit.
Under året har Anna-Greta Lindström belönats med Socialdemokraternas utmärkelse rosen för sitt engagemang i bostadsområdet.
– De kom in på mitt 75-årskalas och det var riktigt roligt att få, man känner att man gjort något då.
Och nog har Anna-Greta Lindström gjort något. Hon har varit aktiv i Hyresgästföreningen i 25 år, 20 av dem som ordförande i Nybro-Emmaboda. Inte har hon några planer på att lägga av heller, hon kommer att ställa upp för omval på årsmötet i mars. Även om hon nu ”tar en dag i taget” som hon säger.
– Jag tror att det är viktigt även när man blir äldre att hålla igång, jag skulle bli knäpp av att sitta still.
En del förhoppningar har hon inför det kommande året:
– Jag vill att vi ska lyckas få fler förtroendevalda och medlemmar.
Framför allt är det några områden där hon skulle önska att engagemanget var större, i dag finns det bara husombud där som hjälper till att dela ut flygblad och liknande.

Fakta: Anna-Gretas bästa tips


Försök samarbeta med andra föreningar, ju fler man är desto mer kan man göra.
Ta kontakt med ABF ifall ni vill ha underhållning, då för Hyresgästföreningen rabatt eftersom det är en medlemsorganisation.
Ge inte upp!

Läs också Hyreskraven väcker ont blod - men försvaras av värdarna Från 12 procent ner till två – 120 hyreskrav inne, så mycket vill din värd höja Rapport: Bostadsbolagen visar fortsatt god ekonomi: ”Ingen anledning att chockhöja hyror” Tidigare ordförande i lokal hyresgästförening sägs upp Ingen prövning i Högsta domstolen – Maria får bo kvar i hotellhus

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.