HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Det här gäller med nya rökförbudet

Nyheter Från och med den första juli i år träder den nya tobakslagen i kraft, då blir det bland annat förbjudet att röka på vissa allmänna platser, bland annat entréer, lekplatser och i kollektivtrafiken. Det här innebär de nya reglerna för bland annat boende.
Foto: Jakob Kindesjö
Junehem inför rökförbud i all nyproduktion.

LEKPLATSER

  • Rökförbudet för lekplatser gäller de lekplatser som allmänheten har tillgång till. Alltså om fler en de boende kan vistas på lekplatsen är det rökförbud som gäller. Fastighetsägaren måste tydligt skylta om detta samt informera de boende om förbudet.

ENTRÉER

  • I och med lagändringen blir det också förbjudet att röka utanför affärslokaler och offentliga entréer. För verksamheter med ingång direkt från gatan är det den som driver verksamheten som har ansvaret att informera om rökförbudet. Samma sak gäller för uteserveringar. I entréer till exempelvis gallerior eller andra offentliga platser är det fastighetsägaren som har ansvaret.

BOSTADSHUS OCH BALKONGER

  • Lagändringen omfattar däremot inte entréer till bostadshus eller privata balkonger. Det är även förbjudet att använda e-cigaretter på de platser som omfattas av rökförbud.

Läs också Lägenheter nikotinsaneras för miljontals kronor - så ser reglerna ut för rökning inomhus Joakim tar kampen mot Uddevallahem - "oklara regler om rökning" Hyresvärdens märkliga krav i Marias hyreskontrakt: "Förstod först efteråt vad jag signerat" Tog bloss inomhus – då rök kontraktet: ”Rätt att röka i hemmet” Grannarna kartlade rökaren i allergihuset - nu får han en vecka på sig att flytta

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.