HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Det här gäller med nya rökförbudet

Nyheter Från och med den första juli i år träder den nya tobakslagen i kraft, då blir det bland annat förbjudet att röka på vissa allmänna platser, bland annat entréer, lekplatser och i kollektivtrafiken. Det här innebär de nya reglerna för bland annat boende.
Den som röker inomhus kan få en saftig nota.
Foto: Jakob Kindesjö
Junehem inför rökförbud i all nyproduktion.

LEKPLATSER

  • Rökförbudet för lekplatser gäller de lekplatser som allmänheten har tillgång till. Alltså om fler en de boende kan vistas på lekplatsen är det rökförbud som gäller. Fastighetsägaren måste tydligt skylta om detta samt informera de boende om förbudet.

ENTRÉER

Annons
  • I och med lagändringen blir det också förbjudet att röka utanför affärslokaler och offentliga entréer. För verksamheter med ingång direkt från gatan är det den som driver verksamheten som har ansvaret att informera om rökförbudet. Samma sak gäller för uteserveringar. I entréer till exempelvis gallerior eller andra offentliga platser är det fastighetsägaren som har ansvaret.

BOSTADSHUS OCH BALKONGER

Annons
  • Lagändringen omfattar däremot inte entréer till bostadshus eller privata balkonger. Det är även förbjudet att använda e-cigaretter på de platser som omfattas av rökförbud.

Läs också Rökare anklagas för att ha nikotinskadat lägenhet – skuldsatt i åtta år: ”Känns som att bli rånad” Röker trots förbud – nu vill värden vräka hyresgästen Rekordnotan: 337 000 kronor för rökare som flyttat ut Chocknota för rökande hyresgäst - krävs på 337 000 kronor: "Sinnessjukt" Peter rökte inomhus i 20 år - striden om rekordkravet på 415 000 kronor är över

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.