Annons

Diös tar över efter Allokton

Söderhamn Fastighetsbolaget Diös köpte innan jul de centrumfastigheter i Söderhamn, Borlänge och Falun som tidigare ägdes av Allokton. Diös vd Christer Sundin är mycket nöjd med affären.

​Diös har sitt huvudkontor i Östersund och har all sin verksamhet norr om Dalälven. När Alloktons dotterbolag som ägde de centrala fastigheterna i Söderhamn, Borlänge och Falun gick i konkurs i höstas väcktes direkt Diös intresse för att köpa dem.

Annons
– Fastigheterna passar mycket bra in i vår verksamhet och är ett bra komplement till de fastigheter vi redan äger i de tre städerna, säger Christer Sundin, vd på Diös.
Företagets fastighetsbestånd består till 90 procent av kommersiella fastigheter och resterande 10 procent är lägenheter. I det aktuella köpet ingår ett femtiotal lägenheter.
Och priset för affären, 413 miljoner kronor, är ni nöjda med det?
– Javisst, vi tycker det var ett bra pris och en bra affär. Vi är mycket nöjda, säger Christer Sundin.
 

Annons
Läs också Guide till hemförsäkringar Trollhättepar bakom bolag som vill köpa 174 kommunala lägenheter - Hyresgäst: "Förväntar mig samma höga nivå" Oro blandat med hopp efter bostadsbolagets försäljning: "Undrar om det kan bli sämre" Hyreshuset som är Jans hem ska säljas - men köparen hålls hemlig Två lägenheter såldes för en krona – nu säljs de igen för en halv miljon Jessica får städhjälp av hemtjänsten – värden ville vräka henne: "Inte städat alls"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.