HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Dokumentär om Sävja visas på kortfilmfestivalen

Uppsala Dokumentärfilmserien ”Vi älskar Sävja” har blivit utvald att visas på Uppsala internationella kortfilmfestival, som drog igång i går, måndag.

Filmaren och Sävjabon Anders Land började projektet med filmserien efter att biblioteket i stadsdelen brändes ner i mars 2013. I samband med branden gick många boende i Sävja samman för att förändra området och filmserien följer deras arbete.

Det första avsnittet hade premiär i juni 2013. Och mycket har hunnit hända i Sävja sedan dess.

Läs ocksåDokumentärfilm skildrar Mirfats första tid i Sverige

– På de här två och ett halvt åren som har gått sen vi påbörjade projektet har jag och ungdomarna som medverkar i filmerna upplevt att området har förändrats. I början fanns det mycket som var negativt, med bilbränder och en orolig stämning, men nu är det som en helt annan atmosfär i Sävja, säger Anders Land.

Dokumentärserien går att se på Youtube. Det åttonde och sista avsnittet släpps 5 december. 

Läs också Valsätrabesök i ny dokumentär om global bostadskris De filmade sin egen stadsdel Världspremiär för film om Vivalla Staffan Hildebrand gör film om Botkyrkas ungdomar

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.