HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Dom: Fritt fram för fotbollsspel

Malmö Bor man i centrala Malmö får man tåla lekande barn och bollspel. En hyresgäst på Möllevången, som stört sig på det högljudda lekandet, får inget gehör hos någon myndighet.

Hyresgästen har vänt sig både till fastighetsägaren, miljöförvaltningen, länsstyrelsen och till slut till Mark- och miljödomstolen i Växjö för att få stopp för fotbollsspelande barn på innergården i  kvarteret Leonard på Möllevången i Malmö. Enligt hyresgästen skrämmer det tuffa bollspelandet på gården andra hyresgäster. Både barn och vuxna vrålar på gården och bollen sparkas över hela gården, även mot buskar, träd och rabatter. Hyresgästen hänvisar till miljöbalken. Störningarna är så stora att de påverkar människors hälsa, menar han.

När hyresgästen inte fick något gehör från fastighetsägaren vände han sig till miljöförvaltningen i Malmö stad, utan framgång. Ärendet avslutades utan åtgärder. Då överklagade hyresgästen till länsstyrelsen som avslog överklagandet. Då överklagade hyresgästen till mark- och miljödomstolen som nu har kommit med sin dom. Även mark- och miljödomstolen avslår överklagandet och hänvisar till länsstyrelsens bedöming: ”Som boende i ett tättbebyggt område i stadsnära miljö är det inte ovanligt att man störs av ljud från kringboende och sådant får man i rimlig grad tåla”.

Läs ocksåIskalla lägenheter – nu bävar hyresgästerna för värdens julledighet
Läs också Kvinna anklagar grannar för att störa henne – blir själv anklagad för hotbrev Grannen intill: Marin jobbar sex dagar i veckan - fotbollen höjdpunkten: "Ett skönt gäng" Fotboll för ett tryggare Öxnehaga Bollspelande barn - inte skäl nog för uppsägning av familj i Båstad

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.