Annons

Dunsande hyresgäst får mer betalt vid snabbare flytt

Malmö Grannarna har länge klagat på störningar från mannens lägenhet. Nu ska han flytta och hyresvärden tänker stå för kostnaden.

Under hösten hamnade uppgifterna om störningarna i huset på Möllevången för andra gången i hyresnämnden. Värden ville att den utpekade ordningsstöraren skulle flytta. Nu har de kommit överens och ju snabbare det går, desto mer pengar är värden beredd att putta in.

Huset ägs av ett mindre och privat företag. Hyresgästen har varnats flera gånger tidigare och enligt grannarna i huset kommer det så mycket oväsen från lägenheten att det är svårt att sova på nätterna. Det handlar om dunsar, hög musik och ljud som från släpade möbler. “Störningarna pågår sent på natten och kvällarna”, skrev värden i sin ansökan till hyresnämnden tidigare i år.

ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

Läs mer: Dunsande hyresgäst stör grannarna nattetid

Annons

Enligt förlikningen från början av decemberi år har mannen sagt upp sitt kontrakt till slutet av maj 2017. Vill han flytta redan nu och hyra ut bostaden i andra hand så ska det gå bra.

Det finns även en ekonomisk punkt inskriven i avtalet. Värden ska betala mannens flyttkostnader enligt principen: mer pengar ju fortare det sker. Med en start på 15 000 kronor i februari och i fallande nivå till 5 000 kronor i maj.

Annons
Läs ocksåKvinna hittades inlåst i förråd – nu vräks en man i husetHänglås på gallerförråd
Läs också 77-åring hotade grannarna med yxa – döms men slipper betala skadestånd Kommunen grep in – unikt undantag från uthyrningsregler när Leksandsbo fick ny bostad Meterhöga lågor när hyresgäst eldade på uteplatsen – tvingas flytta och betala 90 000 Sena hyror och fängelsevistelse – får inte ta över död mammas lägenhet

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.