Annons

Dunsande hyresgäst stör grannar nattetid

Malmö Uppgifter om oljud från släpade möbler, tappade saker och dunsar nattetid - nu försöker hyresvärden återigen kasta ut mannen på Möllevången från hans bostad.

“Det är jättehöga dunsar, jag misstänker att han ramlar i lägenheten”, skriver en av de boende i huset i ett brev till hyresvärden.

Annons
Fastighetsägaren, ett mindre och privat företag, har vänt sig till hyresnämnden och vill ha hjälp med att kasta ut mannen. Enligt ansökan rör det sig om störningar som är så pass allvarliga att han inte kan bo kvar längre.
Mannen har fått flera varningar efter att det kommit in klagomål från andra boende i huset om dunsar, musik och ljud som från släpade möbler och saker som trillar i golvet. Enligt grannarna har problemen gått så långt att det inte längre går att sova på nätterna.
Hyresgästen och värden möttes redan för två år sedan i hyresnämnden med anledning av samma typ av anklagelser. Mannen berättade då att han inte hade förstått att han störde grannarna. Den gången slutade det med att han fick bo kvar men på ett kontrakt med kortare uppsägningstid. I början av december möts parterna igen i hyresnämnden.

Annons
Läs också Smarta tips för att hyra ut din bostad enklare Dömd för upplopp vräks efter svartuthyrning - ville ha kvar bostaden för snabbare frigivning Granne vaktade i porten – kvinna tvingades hoppa från balkong Så blev anonyma vittnesuppgifter avgörande när hyresgäst vräks: ”Problematiskt” Belamrade sin lägenhet med saker i flera år – därför får hon ändå bo kvar Hundar skällde konstant – men slarvet med hyran gjorde att pappa och tre barn vräks

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.