HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Efter Hem & Hyras reportage – förfallet hus granskas

Eslöv Eslövs kommun väljer nu att öppna ett tillsynsärende gällande fastigheten på Fågelsångsvägen. Den 24 maj besöks fastigheten för en kontroll.
Foto: Fredrik Rubin
Efter Hem & Hyras reportage väljer nu Eslövs kommun att granska den förfallna fastigheten.

Det var den 28 april som Hem & Hyra berättade om att fastigheten på Fågelsångsvägen 6 i Eslöv förfaller. Innertak i en lägenhet har rasat in, fönster är i sönder och det regnar in genom taket. Eslövs kommun uppgav då att det inte fanns något ärende i saken, för att så skulle ske behövde någon av de boende inkomma med ett klagomål. Nu, någon vecka senare, visar det sig att kommunen inlett ett tillsynsärende.

– Vi har startat ett tillsynsärende gällande den fastigheten. Det innebär att vi i dagsläget har skickat ut ett brev till fastighetsägaren om att vi vill komma till fastigheten den 24 maj för en kontroll. Vi fick veta via media att det var problem med fastigheten. Det var inget som vi kände till på det viset tidigare, säger Mikael Ståhle, miljöinspektör vid Eslövs kommun.

Läs ocksåSunniva flydde fuktskadat hus – nu vill hyresvärden ha 46 000 kronor

Vid tillsynen av fastigheten kommer inomhusmiljön att granskas.
– Vi kommer att kontrollera så att ventilationen fungerar och att det inte är för varmt. Likaså om det finns skadedjur och annat kopplat till inomhusmiljön, säger Mikael Ståhle.

Frågan om vad som kommer ske med fastigheten och de boende går i dagsläget inte att svara på. Men mot bakgrund av uthyrningsförbudet som samma fastighetsägare ålades för sin fastighet på Norregatan, så finns det flera möjliga utfall.
– Ett utfall skulle kunna vara att fastighetsägaren måste åtgärda vissa saker. Om det är riktigt dåligt så kan det leda till förbud att hyra ut fastigheten. Det beror på vad vi hittar. I dagsläget är de boende inte informerade, sedan blir det klart någon kontakt när vi kommer ut och om något skulle hända vidare.

Läs Hem & Hyras reportage om fastigheten.
Läs om vems ansvaret är enligt inblandade parter.

Läs ocksåRåttorna sprang i Ellinors säng – nu tvingas hon bo på lägenhetshotellRåttor, råtta, råttproblem, Stora Essingen, Ellinor Lundstedt
Läs också Värden som stämmer sina hyresgäster kan granskas av Advokatsamfundet Robin skulle skriva på vid besiktningen – utan att få läsa värdens protokoll: ”Hade kunnat kräva mig på 80.000” "De rör sig i sängar och soffor" – så blir du av med långsprötad silverfisk i lägenheten

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.