HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Efter lägenhetsbrand – krävs på 230 000

Nynäshamn Skadestånd och böter på över 230 000 kronor. Det blev följden för hyresgästen Bengt Sennerstad som döms för att ha orsakat en lägenhetsbrand när han stekte potatis. "Mitt försäkringsbolag täcker det mesta så jag är nöjd", säger han.
Foto: Kristina Wahlgren/ Kenneth Samuelsson
Sjukpensionären Bengt Sennerstad fick en chock när han först krävdes på över en miljon kronor efter en brand i lägenheten.

Hem & Hyra har tidigare skrivit om Bengt Sennerstad i Nynäshamn som stekte potatis, blev trött och somnade. Följden blev att lägenheten totalförstördes i branden och han höll på att brinna inne. Han krävdes på 1,1 miljoner kronor och åtalades. Nu har domen kommit och han döms till allmänfarlig vårdslöshet av Södertörns tingsrätt.

– Det var ju så, jag var klantig när jag somnade, det kan jag inte förneka, säger han.

Läs ocksåStekte potatis – krävs på en miljon i skadestånd

I domen kräver Nynäshamnsbostäder 227 500 kronor av honom i skadestånd. Samtidigt döms han att betala dagsböter på 2 500 kronor och 800 kronor till brottsofferjouren.

Annons

Men han berättar att hans försäkringsbolag tar kostnaden på 227 500 kronor. Av den ursprungliga kravet på 1,1 miljoner för brandskadorna återstår böter och pengar till brottsofferjouren, totalt 3 300 kronor.

– Det är ju väldigt mycket bättre att få betala 3 300 kronor än över en miljon.

Läs ocksåSkulle mata mammas fiskar – tvingas betala 100 000 kronor för nedbränt kökKöket började brinna när mannen lagade mat

Domen är en lättnad för Bengt Sennerstad.

Annons

– Det känns väldigt bra, jag mådde skitdåligt varenda dag när jag inte visste om jag skulle tvingas betala över en miljon, säger han.

Läs också Glömde släcka ljuset – döms till att betala en kvarts miljon Hyresgäst laddade batteri till elcykel i lägenhet – anklagas för brandskador på 250 000 kronor Borgerlig allians vill ombilda kommunala hyresrätter i Nynäshamn

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.