Annons

Eidar får rätt att renovera

Trollhättan Bouraoui Maatoug tyckte att Eidars planerade renovering var onödig. Men när ärendet hamnade på Hyresnämndens bord fick värden rätt.
Foto: Hyresgästföreningen
Bouraoui Maatoug tyckte att Eidars åtgärder i lägenheten var onödiga. Hyresnämnden gick dock värdens linje.

Bouraoui Maatoug bor i en hyresrätt på Hjortmossen i Trollhättan. Huset är byggt på 1960-talet och ägs av det kommunala bostadsbolaget Eidar. När värden ville genomföra en rad förändringar sade hyresgästerna i 217 av de 218 lägenheterna ja. Bouraoui Maatoug sade nej.

– Flera av åtgärderna är onödiga. Jag behöver inte någon ny badrumsdörr, handdukstork, säkerhetsdörr, nytt lås, ny brand, ny hatthylla, temperaturgivare, nytt postfack eller tidningshållare vid dörren. Eidar borde ha gett oss hyresgäster olika alternativ och försökt att hålla ner hyran, säger Bouraoui Maatoug.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Bouraoui jobbar själv som medlemsrekryterare åt Hyresgästföreningen. Men han är kritisk till förhandlingen som Hyresgästföreningen och Eidar genomförde inför förändringarna.

– Jag saknar en tidig dialog med oss hyresgäster. En möjlighet för oss att framföra våra åsikter och göra fler val, säger han.

Annons

Eidar stod på sig och drev ärendet vidare till Hyresnämnden. Enligt Eidar handlar det inte om någon lyxsanering.

Läs också45 hyresgäster säger nej till säkerhetsdörrar

Nu har Hyresnämnden gett Eidar rätt att genomföra åtgärderna.

– Jag accepterar att jag förlorade i Hyresnämnden men hoppas att dialogen med oss hyresgäster kommer att bli bättre framöver, säger Bouraoui Maatoug.

Annons

 

Läs ocksåHon tog strid för att slippa renoveringen
Läs också Hyresgäster detaljstyr standardhöjningar Störningsjouren hittade kvinna inlåst i förråd – värden vill vräka en man i huset Tom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från Hyresgästföreningen

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.