Annons

45 hyresgäster säger nej till säkerhetsdörrar

Halmstad När det kommunala bostadsbolaget HFAB vill byta ut dörrar och installera porttelefoner säger 45 hyresgäster nej. Idag behandlas ärendet i hyresnämnden.

Att byta ut nya dörrar till säkerhetsdörrar och installera porttelefoner kommer att kosta hyresgästerna 148 kronor mer i månaden. Den hyreshöjande renoveringen är av det slag som hyresgästerna måste godkänna. Eftersom 45 hyresgäster i husen på Carl Kuylenstjernas väg nu inte har godkänt dem måste HFAB vända sig till hyresnämnden som kan besluta att de ändå får sätta sina planer i verket.

− Att HFAB vill investera överskott av sitt kapital i underhåll av sina egna fastigheter har jag inget emot, skriver en hyresgäst och fortsätter:

ANNONSRebeckas framgångsrika bytesresa – så lyckas du med din

− Men att HFAB investerar i underhåll och kallar det förbättringar, vilka jag tillsammans med andra hyresgäster ska finansiera, det tycker jag inte är rätt.

Annons

Hyresgästen ifrågasätter att han ska betala extra för något som år 2014 borde vara självklart att ett hyreshus har.

Enligt HFAB kan renoveringen ”karakteriseras såsom standardhöjande åtgärder som inte har en obetydlig inverkan på bostadslägenheternas bruksvärde, respektive de gemensamma delarna att fastigheten”.

Annons
Läs ocksåAnn-Christins saker försvann – värden lyckas inte ta reda på vad som hänt: ”Vi har ingen aning”Ann-Christin Hartelius

Ärendet behandlas idag i hyresnämnden. Brukligt är att nämnden enbart beslutar om själva renoveringen är att betrakta som standardhöjande, och inte tar någon hänsyn till hyreshöjningar.

Läs också Värden slängde deras persienner i renoveringen – nu får de rätt till nya Förhandlingarna bröt samman när Ulfs värd ville höja hyran med 12 procent – det händer nu Politiker duckar beslut om omstridd renovering: ”Ett enormt svek” Nu kan du ange din granne på webben – värden vill komma åt svartuthyrning

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.