Annons

45 hyresgäster säger nej till säkerhetsdörrar

Halmstad När det kommunala bostadsbolaget HFAB vill byta ut dörrar och installera porttelefoner säger 45 hyresgäster nej. Idag behandlas ärendet i hyresnämnden.

Att byta ut nya dörrar till säkerhetsdörrar och installera porttelefoner kommer att kosta hyresgästerna 148 kronor mer i månaden. Den hyreshöjande renoveringen är av det slag som hyresgästerna måste godkänna. Eftersom 45 hyresgäster i husen på Carl Kuylenstjernas väg nu inte har godkänt dem måste HFAB vända sig till hyresnämnden som kan besluta att de ändå får sätta sina planer i verket.

− Att HFAB vill investera överskott av sitt kapital i underhåll av sina egna fastigheter har jag inget emot, skriver en hyresgäst och fortsätter:

ANNONSGuide till hemförsäkringar

− Men att HFAB investerar i underhåll och kallar det förbättringar, vilka jag tillsammans med andra hyresgäster ska finansiera, det tycker jag inte är rätt.

Annons

Hyresgästen ifrågasätter att han ska betala extra för något som år 2014 borde vara självklart att ett hyreshus har.

Enligt HFAB kan renoveringen ”karakteriseras såsom standardhöjande åtgärder som inte har en obetydlig inverkan på bostadslägenheternas bruksvärde, respektive de gemensamma delarna att fastigheten”.

Annons
Läs ocksåJohan och hans dotter blir sjuka av bostaden – men hyresvärden har vägrat saneraHalvkroppsporträtt på Johan Jakobsson, i vinterjacka inomhus framför ett fönster.

Ärendet behandlas idag i hyresnämnden. Brukligt är att nämnden enbart beslutar om själva renoveringen är att betrakta som standardhöjande, och inte tar någon hänsyn till hyreshöjningar.

Läs också Beslut på årsmötet: extra stöd till hyresgäster inför renoveringar Lars renoverade lägenheten – tvingas flytta och riskerar att krävas på en halv miljon Ekparkett i köket - lyx eller standard? Ingrid stred för sin plastmatta Elena klagade på mögel i fem år – nu vill Rikshem höja hyran för att fixa hennes badrum

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.