Annons

Ekostaden i Malmö får internationellt pris

Malmö Malmö stad får tillsammans med MKB ta emot priset World Habitat Award för sitt gemensamma arbete med Ekostaden Augustenborg. Under drygt tio år har stadsdelen omvandlats till ett ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbart bostadsområde.

I september visas ekostaden upp på världsutställningen i Shanghai.

Annons
 
– Det är en stor ära att vårt område Ekostaden Augustenborg har tilldelats priset och vi är oerhört stolta. Ekostaden Augustenborg är känt världen över bland dem som arbetar med hållbar stadsutveckling. Vi har besökare från när och fjärran som årligen besöker området för att låta sig inspireras och ta del av kunskap och erfarenheter, säger Mats O Nilsson, fastighetschef hos MKB.
 
MKB kommer att ta emot priset vid FN-organet UN-HABITAT:s årliga World Habitat Day den 4 oktober, som i år äger rum i Shanghai under pågående världsutställning.
 
Under september månad kommer MKB, som en av utställarna i Malmö stads monter på världsutställningen, att visa upp flera exempel på hållbar stadsutveckling, bland annat Ekostaden Augustenborg och bokalerna i Rosengård.

Annons
Läs också Rebeckas framgångsrika bytesresa – så lyckas du med din Räddningstjänsten kritiska mot kommunens missbruksboende - hög risk att fler dör Fem år senare – nu har Fagersta till slut ett kommunalt bostadsbolag "Målet är aldrig att resultatet ska bli bra" – allmännyttorna är fast i fuskarnas klor Kommunen som går mot strömmen - här startas en ny allmännytta Han blir ny vd för Uppsalahem

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.