HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Eksta prisat för sitt miljötänk

Kungsbacka Bruket av förnybar energi i bostadsbyggandet gör den kommunala värden Eksta till ett föredöme. Det anser Sweco, som tilldelar bolaget sitt stora energipris.

Eksta Bostads AB har ända sedan slutet av 1970-talet satsat på förnybara energikällor. 1979 byggde bolaget sin första solfångare, och 2006 uppfördes man sitt första energisnåla passivhus.

I dag använder Eksta både solenergi, solel, biobränsle och passivteknik. I det nya bostadsområdet Vallda Heberg som nu byggs ska energianvändningen till exempel bara bli en tredjedel av de krav som ställs på nyproduktion. 40 procent ska bestå av solenergi.

Läs ocksåJulklappen som blev en supersnackis: "Vi är inte särskilt imponerade"

Genom åren har miljöprofilen renderat Eksta flera utmärkelser, och nyligen kammade den kommunala värden hem ytterligare en trofé: den internationella teknikkonsulten Swecos stora energipris för 2012.

Annons

I motiveringen poängteras det faktum att Eksta så länge, och trots generationsskiften, lyckats behålla sin ledande roll inom förnybar energi och smart energihushållning när det gäller bostadsbyggande.

Priset består av ett diplom och en liten statyett, och har delats ut till forskare, företagare och uppfinnare i över 25 år. Eksta får utmärkelsen i egenskap av fastighetsägare som gjort energibesparingar till följd av beprövade tekniska lösningar.

Annons
Läs ocksåDvärgkaninen Lennart var klimatboven hemma hos Virginia

Hem & Hyra har tidigare i år berättat om Ekstas nya passivhus på Rosengatan i Kungsbacka. Läs mer här.

Läs också Hyresgästen Karin: ”Vansinne att riva ut vacker originalinredning som hållit i 90 år!” Skebo satsar på hållbarhet och trygghet för sina hyresgäster Solgård i Tranemo ska bli snyggt, fräscht och tryggt för alla

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.