HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

El-fuskare förlorar lägenhetskontrakt

Malmö Mannen försökte komma undan kostnader för el och vatten, enligt hyresvärdens uppgifter. Men nu kastas han istället ut på grund av slarv med hyran.

Hyresgästen i södra Malmö hade inget behov av lägenheten och hade dessutom fuskat med vatten och el. I det senare fallet handlade det om en elkabel som dragits ut genom brevinkastet och kopplats in i trapphuset, på fastighetsägarens bekostnad. Mannen har medgett omkoppling men menade att det bara varit en kort period.

Bilden visar den ovanliga lösningen för att skaffa elektricitet. Huset på bilden är inte samma som i artikeln.

Detta var argumenten för uppsägning som värden lade fram för hyresnämnden i början av juni i år. Nu tvingas mannen flytta från sin lägenhet, men istället motiverat med hyresslarv.

Nämnden skriver i sitt beslut att hyresgästen inte har gjort någon rättelse angående hyrorna, trots värdens uppmaning, och därför måste han flytta. Rent konkret handlar det om två hyror som inte kommit in som de ska.


Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.