HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Hyresgäst stal el och fuskade med vatten

Malmö MKB-hyresgästens kontrakt är hotat och frågan ligger nu hos hyresnämnden. Mannen ska ha avslöjats när han försökte komma undan kostnader för el och vatten.

Hyreskontraktet är redan uppsagt och som motiv för detta ligger bland annat fusket i bostaden som ligger i södra Malmö. MKB:s dokumentation visar hur någon dragit ut en lång sladd genom brevinkastet i lägenhetsdörren. Vidare runt ett hörn, under en stol i trapphuset och sedan till ett el-uttag på vägen. Till el som inte hamnade lägenhetens räkning.

MKB menar att det är hyresgästen som ligger bakom omkopplingen. Att skaffa sig elektricitet på det här sättet kan vara ett brott och rubriceras som olovlig kraftavledning, om det blir en polissak.

Läs ocksåID-kontrollerad hyresgäst: “Det är klart att folk blir stressade”
Bilden visar den ovanliga lösningen för att skaffa elektricitet. Huset till vänster är inte samma som i artikeln.

Dessutom ska mannen ha kopplat bort och samtidigt förstört en så kallad IMD-mätare som registrerar lägenhetens förbrukning av varmvatten.

I februari i år sade hyresvärden upp kontraktet och ärendet lämnades senare över till hyresnämnden. Vid det tillfället satt mannen i fängelse och han har inte svarat på anklagelserna. MKB menade då att han dessutom, utan tillstånd, hade lämnat över nycklarna till någon annan som bodde i trerummaren medan han själv var frihetsberövad.

Hem & Hyra har tidigare rapporterat om liknande fall med omledningar av elektricitet i hyreshus.

Läs ocksåMannens hyreskontrakt räddas av fängelsestraff
Läs också Från ingenjör i byggbranschen till vd för allmännyttiga MKB Externt bolag ska hitta ny vd åt MKB Ofrivillig narkotikaspanare kräver tillbaka två års hyra

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.