Annons

En av Malmös största ombildningar stoppad

Malmö ​I fredags kom tredskodomen som stoppar en av Malmös största ombildningar och som tvingar bostadsrättsföreningen att betala rättegångskostnader för 52 000 kronor.

​Bostadsrättsföreningen har en månad på sig att svara för att domen ska hävas men de har ännu inte bestämt sig för hur de ska gå vidare.

Michel Laiolo, ordförande i Bostadsrättsföreningen Diamanten 12 som stämts av en hyresgäst och Hyresgästföreningen efter ett försök att ombilda totalt 8 fastigheter i centrala Malmö, vill över huvud taget inte kommentera den tredskodom som Malmö tingsrätt meddelade i fredags.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

I stället hänvisar han till föreningens advokat Anders Adielsson, på Lindahls advokatbyrå, som meddelar att man fortfarande inte bestämt hur man ska gå vidare.

Annons
– Vi funderar nu över vad som är lönt och inte lönt, säger Anders Adielsson.
 
Vad menar du?
 
– Stämningsansökan kom in när ombildningen inte längre var aktuell och det är den fortfarande inte. Det är så klart inte roligt att få en dom mot sig men vi har en månad på oss att fundera.
 
– Men jag förstår inte hur Hyresgästföreningen tänkt att bostadsrättsföreningen ska kunna betala rättegångskostnader. Eftersom det inte blivit någon ombildning finns det heller inte några tillgångar, säger Anders Adielsson.  

Läs också Hyresgäster som stäms: Öppet mål för värdarna – får igenom sina krav utan granskning Efter Hem & Hyras granskning: Så kan lagen skärpas mot ombildningsfusk Efter ombildningsbluffen: Toppmäklare blir utan legitimation Efter gigantisk ombildningshärva – toppmäklare tar strid Definitivt stopp för ombildningar i Göteborg

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.