Annons

En misstänkt efter brand på Björkskatan

Luleå En person misstänks för mordbrand efter branden den 2 december på Björkskatan.

En lägenhet totalförstörd i branden. Lägenhetsinehavaren fördes till sjukhus för vård och blev där delgiven misstanke om mordbrand. Ingen annan skadades, men flera evakuerades på grund av att röken spreds i huset.

– Brandrök har spridit sig till intilliggande lägenheter. Vår jourhavande personal samlade initialt ihop de hyresgäster som var på plats och informerade om situationen. Ett antal hyresgäster var inte hemma, de kontaktades per telefon. Det innebär att samtliga boende i fastigheten utan dröjsmål blev uppdaterade om läget, konstaterar Anna-Stina Nordmark Nilsson, tillförordnad vd hos Lulebo i ett pressmeddelande.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

– Vi har satt in vaktbolag som gör extra turer i området. Detta för att ytterligare säkerställa trygghet för våra hyresgäster. Vid en brand som denna gäller gängse försäkringsrutiner. Vi har därför uppmanat berörda hyresgäster att kontakta sitt försäkringsbolag.

Annons
Läs också Två personer omkom i lägenhetsbrand i Östersund: "Fruktansvärt tragiskt" Krossade ett fönster och orsakade brand i lägenheten: "Jag måste ha gått i sömnen" Skulle äta pommes frites och lökringar – orsakade skador för 787 000 kronor Räddningstjänsten kritiska mot kommunens missbruksboende - hög risk att fler dör Brand i lägenhet under flytt – hyresgästen måste betala 1,5 miljoner

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.