HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

En misstänkt efter brand på Björkskatan

Luleå En person misstänks för mordbrand efter branden den 2 december på Björkskatan.

En lägenhet totalförstörd i branden. Lägenhetsinehavaren fördes till sjukhus för vård och blev där delgiven misstanke om mordbrand. Ingen annan skadades, men flera evakuerades på grund av att röken spreds i huset.

– Brandrök har spridit sig till intilliggande lägenheter. Vår jourhavande personal samlade initialt ihop de hyresgäster som var på plats och informerade om situationen. Ett antal hyresgäster var inte hemma, de kontaktades per telefon. Det innebär att samtliga boende i fastigheten utan dröjsmål blev uppdaterade om läget, konstaterar Anna-Stina Nordmark Nilsson, tillförordnad vd hos Lulebo i ett pressmeddelande.

Läs ocksåGrannar slog larm om brandlukt – nu vill hyresvärden vräka hyresgästen

– Vi har satt in vaktbolag som gör extra turer i området. Detta för att ytterligare säkerställa trygghet för våra hyresgäster. Vid en brand som denna gäller gängse försäkringsrutiner. Vi har därför uppmanat berörda hyresgäster att kontakta sitt försäkringsbolag.

Läs också Grillade mat inomhus – riskerar att vräkas: "Varit vårdslös" Brandskyddet underkänns i tusentals radhus i Norrland Fiskmatare somnade med maten på spisen – nu tvingas han betala 633 000 kronor Hjältedådet: Lisas fest räddade grannar ur brinnande radhus

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.