Annons

En person dog i lägenhetsbrand i Åtvidaberg

Åtvidaberg En person dog i helgens lägenhetsbrand i Åtvidaberg. De hyresgäster som evakuerades från sina lägenheter har efter sanering kunnat återvända hem.

Det var strax efter 20.30 på kvällen i fredags som räddningstjänsten larmades om en brand i en lägenhet på Höjdvägen i Åtvidaberg.

Inledningsvis uppgavs att en person hittats livlös och allvarligt skadad i den brandhärjade lägenheten. På måndagen meddelade polisen att personen var avliden då personen hittades.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Vid 21-tiden på fredagskvällen bedömde räddningstjänsten att branden var under kontroll men tre andra lägenheter i huset evakuerades med hjälp av polisen.

Annons

— Först tog vi hyresgästerna till Hyresgästföreningens lokal. Sedan ordnade vi så att de fick mat och husrum på hotell, berättar Fredrik Klint, vd på Åtvidabergs bostads AB.

Efter att trapphuset sanerats kunde en hyresgäst återvända under lördagen medan övriga kom tillbaka till sina lägenheter på söndagen efter att röklukt vädrats ut. Den branddrabbade lägenheten är totalförstörd.

Läs ocksåMannen ville spara el, skaffade kamin och orsakade brand – får betala skadeståndBilden är ett montage av två foton och en silhuettbild. Bilden visar hur kaminen har brunnit.

— Det som har hänt är jättetragiskt. Men jag vill ge en stor eloge till brandkåren, säger Fredrik Klint.

Annons

Den avlidna personen var på måndagen ännu inte identifierad och anhöriga har därför inte kunnat underrättas. Lägenheten är avspärrad för teknisk undersökning av polisen och ärendet utreds som allmänfarlig vårdslöshet.

Läs också Viveca, 78, bor hos värden som höjer hyran mest i landet: "Måste bli ett stopp någon gång" Motorolja och hundbajs hamnar i behållarna för matfett: "Ingen succé - mer farligt avfall än matolja" Jamie har slutat med drogerna – fick bostad genom uppmärksammat Facebook-inlägg: ”Behövde göra något åt min situation” Öppnade utan byxor på annan adress – förlorar sitt hyreskontrakt

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.