HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

En person dog i lägenhetsbrand i Åtvidaberg

Åtvidaberg En person dog i helgens lägenhetsbrand i Åtvidaberg. De hyresgäster som evakuerades från sina lägenheter har efter sanering kunnat återvända hem.

Det var strax efter 20.30 på kvällen i fredags som räddningstjänsten larmades om en brand i en lägenhet på Höjdvägen i Åtvidaberg.

Inledningsvis uppgavs att en person hittats livlös och allvarligt skadad i den brandhärjade lägenheten. På måndagen meddelade polisen att personen var avliden då personen hittades.

Läs ocksåKrylbo: Lägenheter utan bygglov i före detta vårdcentral

Vid 21-tiden på fredagskvällen bedömde räddningstjänsten att branden var under kontroll men tre andra lägenheter i huset evakuerades med hjälp av polisen.

— Först tog vi hyresgästerna till Hyresgästföreningens lokal. Sedan ordnade vi så att de fick mat och husrum på hotell, berättar Fredrik Klint, vd på Åtvidabergs bostads AB.

Efter att trapphuset sanerats kunde en hyresgäst återvända under lördagen medan övriga kom tillbaka till sina lägenheter på söndagen efter att röklukt vädrats ut. Den branddrabbade lägenheten är totalförstörd.

Läs ocksåBetalade hyran för sent – nu måste Trosabon flytta

— Det som har hänt är jättetragiskt. Men jag vill ge en stor eloge till brandkåren, säger Fredrik Klint.

Den avlidna personen var på måndagen ännu inte identifierad och anhöriga har därför inte kunnat underrättas. Lägenheten är avspärrad för teknisk undersökning av polisen och ärendet utreds som allmänfarlig vårdslöshet.

Läs också 6 000 lägenheter i Uppsala får öppet nät Öppna luftningsventiler orsakade stor vattenskada Deras nya hem har ett rött hjärta