HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

En person dog i lägenhetsbrand i Åtvidaberg

Åtvidaberg En person dog i helgens lägenhetsbrand i Åtvidaberg. De hyresgäster som evakuerades från sina lägenheter har efter sanering kunnat återvända hem.

Det var strax efter 20.30 på kvällen i fredags som räddningstjänsten larmades om en brand i en lägenhet på Höjdvägen i Åtvidaberg.

Inledningsvis uppgavs att en person hittats livlös och allvarligt skadad i den brandhärjade lägenheten. På måndagen meddelade polisen att personen var avliden då personen hittades.

Läs ocksåEn vecka efter Boråsbranden är deras liv ett kaos: "Vart ska jag ta vägen?"

Vid 21-tiden på fredagskvällen bedömde räddningstjänsten att branden var under kontroll men tre andra lägenheter i huset evakuerades med hjälp av polisen.

— Först tog vi hyresgästerna till Hyresgästföreningens lokal. Sedan ordnade vi så att de fick mat och husrum på hotell, berättar Fredrik Klint, vd på Åtvidabergs bostads AB.

Efter att trapphuset sanerats kunde en hyresgäst återvända under lördagen medan övriga kom tillbaka till sina lägenheter på söndagen efter att röklukt vädrats ut. Den branddrabbade lägenheten är totalförstörd.

Läs ocksåTunga JO-kritiken: Seppo fick vänta i 2,5 år på beslutet om trafikbullret

— Det som har hänt är jättetragiskt. Men jag vill ge en stor eloge till brandkåren, säger Fredrik Klint.

Den avlidna personen var på måndagen ännu inte identifierad och anhöriga har därför inte kunnat underrättas. Lägenheten är avspärrad för teknisk undersökning av polisen och ärendet utreds som allmänfarlig vårdslöshet.

Läs också Värdarna i Norrland trappar upp jakten på svartuthyrare Duschade trots att kaklet var borta – nu måste mannen flytta Samir räddades av sin hund när huset stod i brand

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.