Annons

Ett år utan en riktig hyresvärd

Nyheter Hyresgästerna på Lägervägen i Helsingborg har nu bott i ett år utan en riktigt hyresvärd. Och det kan dröja länge än innan de får en.

Det har nu gått cirka ett år sedan Kronofogden utsåg en så kallat syssloman för Hyreshem Helsingborg AB:s lägenheter på Lägervägen på Fredriksdal. Hans uppgift var först att enbart ta in hyrorna för att säkra att hyrespengarna inte försvann från den skuldtyngda ägaren (och senare konkursade) Hyreshem Helsingborg. Sedan december har han också så kallad full förvaltningsrätt. Det menar sysslomannen, advokat Johan Lövrup, har förbättrat situationen.
– Nu sköter jag också själva förvaltningen. Vi har även renoverat lägenheter och börjar hyra ut, säger han.

Enligt Johan Lövrup handlar det om ett tiotal lägenheter som har hyrts ut och ytterligare cirka tio som snart är klara för uthyrning. Sedan ett tag tillbaka står många lägenheter tomma. Orsaken till det ska vara att den förra ägaren Hyreshem Helsingborg ville sälja fastigheten och avvaktade att hyra ut när det blev någonting ledigt. Det akuella området består av cirka 80 lägenheter och 130 studentbostäder.

Annons
ANNONSTänk rätt när du står inför en ny fastighetsaffär

Det är fortfarande oklart när en försäljning av fastigheten kan komma till stånd. Sedan Hyreshem Helsingborg gick i konkurs förra året har de och banken tvistat om skulder och om vilket bolag som äger själva fastigheten. En huvudförhandling om saken är uppsatt i Helsingborgs tingsrätt i juni.
– Det är tråkigt att det har blivit så här. Nu gör vi så gott vi kan. Målsättningen är så klart att det kommer en ny ägare som tar ett rejält grepp om fastigheten, säger Johan Lövrup.

Hyresgästerna har kommit i kläm när lägenheterna har stått utan egentlig ägare och bristfällig förvaltning. För till exempel studenten Victor Kaupe blev året i en studentlägenhet inget vidare. Om det kan du läsa här. Och mer om konkursen och tvisten kan du läsa här.

Annons
Läs också Krisande hyresvärd förlorar hus – hundra hushåll påverkas av ekonomisk krasch Här har hyresgästerna varit utan el och varmvatten hela vintern: ”För jävligt” Är du länge i källaren - då kan larmet gå Flera renoveringar stoppas efter byggfirmans konkurs Viking Vestin har fått tillbaka elen efter konkursen: "Nu hör jag radion igen"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.