Annons

Ex-sambo tvingas betala 25 000 för hyror

Helsingborg När samboförhållandet sprack stämde mannen kvinnan på 70 000 kronor i tingsrätten. Orsak: Hon hade inte betalat sin del av hyran. Nu har de träffat en förlikning.
Foto: Pressbild/Patrik Svedberg/Petra Martinsson
Enligt mannen slutade sambon betala 5 000 i månaden, som var halva boendekostnaden.

Stämningen på 70 000 kronor landar i en förlikning på 25 000 kronor. Enligt mannen fanns det en muntlig överenskommelse om att kvinnan varje månad skulle betala in 5 000 kronor till hans konto. Pengarna var hälften av boendekostnaderna de hade för en hyresrätt i Helsingborg, det vill säga hyra, el och bredband.

Men i över ett år fick han inga pengar och när de flyttade i sär ville han ha dem och skickade ett kravbrev. Men de uteblev och till slut stämde han sin ex-sambo i tingsrätten.

Annons
ANNONSRebeckas framgångsrika bytesresa – så lyckas du med din

Enligt beslutet höll han under förhandlingen kvar vid sitt krav medan kvinnan bestred. Till slut lyckades de kompromissa i en förlikning. Helsingborgs tingsrätts beslut kom i juni.

Annons
Läs också Kräver exsambo på 70 000 kronor i tingsrätten Ulf riskerar chockhöjd hyra – värden vill höja med 25 procent i snitt Så renoverades lokalen för 50 000 kronor - ljudisolering viktigt Juridiskt ombud: Därför ska hyresgästen inte betala för påstådda rökskador Fängelsedomar i muthärva inom kommunalt fastighetsbolag överklagas

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.