Annons

Kräver exsambo på 70 000 kronor i tingsrätten

Helsingborg De skulle dela på hyran. Överenskommelsen var att han betalade hyran och hon satte in pengar på hans konto. Men något gick snett. Nu kräver han henne på 70 000 vid Helsingborgs tingsrätt.
Foto: Pressbild/Patrik Svedberg/Petra Martinsson

Paret flyttade in i en gemensam lägenhet för över tre år sedan. Men samboförhållande höll inte och kvinnan flyttade ut efter cirka 2,5 år.
I ett kravbrev till kvinnan skriver mannen att överenskommelsen var att hon varje månad skulle sätta in 5 000 kronor på hans konto. Detta avsåg delning av hyran, bredband och kostnader för el. I cirka ett år förde hon över pengar men detta upphörde sedan utan hans vetskap. När det uppdagades vid separationen bestämde de muntligen att hon skulle börja betala av skulden. Men det fungerade inte.

När hon flyttade ut, har han räknat ut, var hon skyldig honom 80 000 kronor. I en uträkning drar han sedan bort pengar för möbler och husdjur, samt en avbetalning på 3 500 kronor. Som bevis för den ursprungliga överenskommelsen har han bland annat bankutdrag som visar att hon började sätta in pengar men att de upphörde.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

Kronofogden har inte lyckats driva in pengarna och nu driver mannen saken vidare vid Helsingborgs tingsrätt. Kvinnan har ännu inte yttrat sig och lämnat sin version av vad som hänt. Inget rättegångsdatum är uppsatt.

Annons
Läs också Dyrt efterspel för hyresgäster och skattebetalare efter sparkad bostads-vd Chocken: Hyran "höjdes" med 62 procent Ulf riskerar chockhöjd hyra – värden vill höja med 25 procent i snitt Så renoverades lokalen för 50 000 kronor - ljudisolering viktigt Juridiskt ombud: Därför ska hyresgästen inte betala för påstådda rökskador

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.