HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Experiment med nyuppfunnen ”luslist” i Angered

Göteborg En speciell golvlist som dödar vägglöss som gömmer sig bakom den. Det är Bostadsbolagets senaste vapen i kampen mot ohyran.
Foto: Malin Pethrus, Bostadsbolaget
Lössen bekämpas genom att en extra golvlist sätts över den befintliga. På insidan tejpas ett band med kiselpulver. Löss som kryper i utrymmet torkar ut när deras vaxhinna förstörs. Foto: Malin Pethrus, Bostadsbolaget.

Vägglöss gömmer sig gärna bakom lister. Därför provar Bostadsbolaget i Göteborg nu en speciell listmodell som utvecklats av ett lokalt företag. Listen är preparerad med kiselpulver som absorberar lusens vaxhinna och får den att torka ut.

– Vi har satt in listerna i tio lägenheter i Rannebergen. Framförallt grannlägenheter till sådana där vi genomför värmebehandling säger Roger Altemark, förvaltare.

Läs ocksåStarka reaktioner på hyreshöjning i Göteborg – ”empatistört”

Lössen flyr värmen genom springor i väggarna, men där blir deras nya gömställen dödsfällor.

– Problemen har gått ner de senaste två-tre månaderna. Jag tror att språkproblem gör att många dammsuger upp löst kiselpulver, men på listen sitter det där det sitter. Det är ett bra komplement, säger Roger Altemark.

Läs också Nu höjs hyrorna för 73 000 hushåll i Göteborg Flyttade till Tyskland – hyrde ut svart och tog ockerhyra Bedragare vägrar flytta – fortsätter blåsa bostadssökande Sveriges största hyresförhandling kör fast – för tredje året i rad

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.