HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Falsk hyresindrivare i Trollhättan krävde kontant betalning

Trollhättan Personer klädda i bostadsbolagets Eidars kläder har knackat dörr och bett att få kontanta hyresinbetalningar i ett bostadsområde i Trollhättan. Nu går Eidar ut och varnar sina hyresgäster. "Vi jobbar inte så. Inget betalas kontant hos oss. Allt är digitalt", säger bolagets vd Urban Blom.
Foto: Kajsa Wedberg
Hyrestgäster hos bostadsbolaget Eidar i Trollhättan har utsatts för bedrägeriförsök, då någon gått runt och försökt få hyresinbetalningar kontant. Händelsen är polisanmäld.

Det var på måndagen bostadsbolaget Eidar fick kännedom om att någon eller några gått runt i ett bostadsområde i centrala Trollhättan och krävt in hyresinbetalningar kontant. Den eller de som gjorde det var klädda i Eidars kläder.

– Det verkar som det handlar om utgångna kläder med vår gamla logga, säger Urban Blom. Hur dessa kläder har hamnat i orätta händer vet vi inte.

Läs ocksåBedragare i farten - så gör du när "värden" ringer på

Urban Blom säger att han inte har riktigt klart för sig var gamla avlagda kläder tar vägen, men att de naturligtvis borde gå till deponi för att inte hamna hos fel personer. Men han säger att det också kan vara så att någon lyckats stjäla kläder från något fastighetsskötarkontor, eller liknande.

Så fort bolaget fick höra om händelsen gick man ut med en varning till sina hyresgäster både på hemsidan och via pushnotiser i mobiltelefoner.

– Vi hoppas verkligen att ingen går på bedrägeriet och att våra varningar tar död på företeelsen, säger Urban Blom. Det är ett fult sätt att försöka lura folk.

Läs ocksåHyresgäster i Alingsås taggar upp mot bedragare

Han säger att han inte kan påminna sig att Eidar varit utsatta för liknande bedrägeriförsök tidigare. Han är tydlig med att om en hyresgäst blir utsatt för bedrägeriförsök ska de polisanmäla och även anmäla till Eidar.

– Vi har naturligtvis polisanmält den här händelsen, säger Urban Blom.

 

Läs ocksåLurade till sig 16 miljoner i fejkad sjukdom – fälldes av grannarna
Läs också Lulebochefen häktad misstänkt för grov trolöshet mot huvudman Konkurrensverket kan straffa Ängelholmshem

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.