Annons

Falska adresser till salu i Helsingborg

Helsingborg Falska folkbokföringsadresser är till salu i Helsingborg. I bostadsområdet Dalhem finns en tvåa där 39 personer är folkbokförda, skriver tidningen Metro.

En svart marknad för handel med folkbokföringsadresser håller på att växa fram i Helsingborg. Enligt tidningen Metro finns det minst tre adresser på Dalhem där ett orimligt stort antal personer är folkbokförda i samma lägenhet.

Annons
 
─ Det massivt ökade antalet asylsökande i Helsingborg har öppnat för den här sortens marknad, säger utvecklingsnämndens ordförande Christian Orsing (m) till tidningen.
Enligt Christian Orsing handlar det om personer som fått uppehållstillstånd och behöver en adress att folkbokföra sig på för att kunna komma med i kommunens bostadssociala program. För att vara med i programmet krävs nämligen att man är skriven på en adress i kommunen.
 
Enligt tidningen kostar en köpt adress upp till 1500 kronor i månaden. Det finns visserligen ingen gräns för hur många personer som kan vara skrivna på en och samma lägenhet, men enligt Christian Orsing innebär handeln med folkbokföringsadresser ändå en form av bedrägeri.

Annons
Läs också Tänk rätt när du står inför en ny fastighetsaffär Grannarnas kamp: ”Låt familjerna bo kvar” Bostad högsta prioritet för ukrainska flyktingfamiljen Boråspolisen Nadim Ghazale: "Vi kan inte låta en etnifierad underklass samlas i de utsatta områdena" Bostadslösa "dumpas" i Gävleborg och Västmanland Uppsala kommun får bakläxa om att neka bidrag vid svartkontrakt

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.