Annons

Familjen i Älmhult under vräkningshot – igen

Älmhult Turerna kring en familj Älmhult fortsätter. Hyresnämnden måste på nytt avgöra om familjen har rätt att bo kvar.

Först beslutade hyresnämnden att familjen har rätt att bo kvar i sin lägenhet. Det struntade Älmhultsbostäder i och vände sig i stället till tingsrätten för att få familjen vräkt.

I tingsrätten förlikades Älmhultsbostäder och Hyresgästföreningen om att familjen kunde bo kvar men om det skulle uppkomma nya störningar riskeras lägenhetskontraktet igen.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Och nu har familjen än en gång fått sitt lägenhetskontrakt uppsagt av Älmhultsbostäder som på nytt vänt sig till hyresnämnden.

Klagomål har nämligen kommit in från kringboende bara några dagar efter löftet om bättring i uppgörelsen. Det handlar om att någon i lägenheten tagit ett bad på natten samt höga rop och skrik i samband med detta.

Annons

Älmhultsbostäder svarade med att genast skicka ut ett varningsbrev tätt följt av en uppsägning av lägenhetskontraktet.

Läs ocksåHyresgäst fick ingen hyresavi på flera år – nu blir hon vräkt för obetalda hyrorPerson som river hyreskontraktet.

Familjen har tidigare företrätts av Hyresgästföreningen men har inte bett om hjälp denna gång. Något datum för förhandling i hyresnämnden är ännu inte satt.

Läs mer:

Älmhultsbostäder och Hyresgästföreningen har förlikats

Annons
Läs ocksåRiskerar förlora sitt hyreskontrakt – hyrde ut åtta nätter via AirbnbAirbnb och pengar.

Hyresnämndens beslut – inget för Älmhultsbostäder

Familj med tonårsbråk får bo kvar

Läs också Störningsjouren hittade kvinna inlåst i förråd – värden vill vräka en man i huset Tom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från Hyresgästföreningen Öppnade utan byxor på annan adress – förlorar sitt hyreskontrakt

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.