HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Fängslad Landskronabo sägs upp

Landskrona Ett tvåårigt fängelsestraff samt olovlig andrahandsuthyrning ligger till grund för en uppsägning i Landskrona. Enligt värden har mannen åsidosatt sina skyldigheter som hyresgäst och saknar dessutom behov av bostaden.
Foto: Gry Ellebjerg
Eftersom hyresgästen sitter i fängelse anser värden att mannen inte har behov av sin hyresrätt.

Redan för ett år sedan berättade grannar i hyreshuset i Landskrona att det hade flyttat in en man och en kvinna i hyresgästens lägenhet. Enligt de handlingar som har skickats in till hyresnämnden i Malmö försökte den privata värden få kontakt med de boende i lägenheten.

Trots flera försök fick värden varken kontakt med de som påstods bo i bostaden eller med mannen som stod på hyreskontraktet. I vintras fick hyresvärden reda på att hyresgästen hade blivit dömd till två års fängelse för grovt narkotikabrott.

Läs ocksåUrinlukt och ylande hundar kan kosta kontraktet

I december avslutade hyresvärden hyresgästens kontrakt. I de handlingar som har skickats in till hyresnämnden uppger värden att mannen sägs upp på grund av att han har hyrt ut sin bostad utan att fråga om lov. Värden påpekar även att mannen, på grund av sitt fängelsestraff, saknar behov av bostaden.

Eftersom hyresgästen inte har godkänt uppsägningen ska hyresnämnden utreda om värden har rätt att avsluta kontraktet.

Läs också Kvinnan bodde nästan gratis – lät den inneboende betala hyran Flyttade till Tyskland – hyrde ut svart och tog ockerhyra Hyresgäster får fortsätta betala för tv-kanaler som försvann Hyresnämnden skjuter fram vissa ärenden men löser det mesta

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.