HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Fängslad Landskronabo sägs upp

Landskrona Ett tvåårigt fängelsestraff samt olovlig andrahandsuthyrning ligger till grund för en uppsägning i Landskrona. Enligt värden har mannen åsidosatt sina skyldigheter som hyresgäst och saknar dessutom behov av bostaden.
Foto: Gry Ellebjerg
Eftersom hyresgästen sitter i fängelse anser värden att mannen inte har behov av sin hyresrätt.

Redan för ett år sedan berättade grannar i hyreshuset i Landskrona att det hade flyttat in en man och en kvinna i hyresgästens lägenhet. Enligt de handlingar som har skickats in till hyresnämnden i Malmö försökte den privata värden få kontakt med de boende i lägenheten.

Trots flera försök fick värden varken kontakt med de som påstods bo i bostaden eller med mannen som stod på hyreskontraktet. I vintras fick hyresvärden reda på att hyresgästen hade blivit dömd till två års fängelse för grovt narkotikabrott.

Läs ocksåInte riskfritt deponera del av hyran

I december avslutade hyresvärden hyresgästens kontrakt. I de handlingar som har skickats in till hyresnämnden uppger värden att mannen sägs upp på grund av att han har hyrt ut sin bostad utan att fråga om lov. Värden påpekar även att mannen, på grund av sitt fängelsestraff, saknar behov av bostaden.

Eftersom hyresgästen inte har godkänt uppsägningen ska hyresnämnden utreda om värden har rätt att avsluta kontraktet.

Läs också Peter fick nog och deponerade sin hyra Slarvade med städningen – förlorar kontrakt ”Med dagens system är det fritt fram att hyra ut svart” Värdens bevis: fotograferad brevlåda

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.