Annons

Fängslad Landskronabo sägs upp

Landskrona Ett tvåårigt fängelsestraff samt olovlig andrahandsuthyrning ligger till grund för en uppsägning i Landskrona. Enligt värden har mannen åsidosatt sina skyldigheter som hyresgäst och saknar dessutom behov av bostaden.
Foto: Gry Ellebjerg
Eftersom hyresgästen sitter i fängelse anser värden att mannen inte har behov av sin hyresrätt.

Redan för ett år sedan berättade grannar i hyreshuset i Landskrona att det hade flyttat in en man och en kvinna i hyresgästens lägenhet. Enligt de handlingar som har skickats in till hyresnämnden i Malmö försökte den privata värden få kontakt med de boende i lägenheten.

Trots flera försök fick värden varken kontakt med de som påstods bo i bostaden eller med mannen som stod på hyreskontraktet. I vintras fick hyresvärden reda på att hyresgästen hade blivit dömd till två års fängelse för grovt narkotikabrott.

Annons
ANNONSFörsäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar

I december avslutade hyresvärden hyresgästens kontrakt. I de handlingar som har skickats in till hyresnämnden uppger värden att mannen sägs upp på grund av att han har hyrt ut sin bostad utan att fråga om lov. Värden påpekar även att mannen, på grund av sitt fängelsestraff, saknar behov av bostaden.

Eftersom hyresgästen inte har godkänt uppsägningen ska hyresnämnden utreda om värden har rätt att avsluta kontraktet.

Annons
Läs också Familj förlorar halva bostaden – hyresgäster med dubbla kontrakt synade Vräks för att han matar fåglar: ”Fågelskrik i ofattbara mängder” Hyresgäst riskerar fängelse för Airbnb-uthyrning – nytt åtal testar lagen Jonas blev knivskuren i trapphuset – grannen bor kvar ett halvår senare: "Får panikångest" Kvinna i sexrummare vräks - har 90 000 kronor i hyresskuld

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.