HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Får bo kvar trots upprepat hyresslarv

Malmö För andra gången på ett år har hyresvärden sagt upp hyresgästen i Malmö. Och får andra gången får han bo kvar efter att hyresnämnden sagt sitt.
Foto: Fredrik Rubin

Hyresvärden sade upp hyresgästen, som bor i centrala Malmö, redan förra sommaren efter omfattande slarv med hyresinbetalningar. Hyresgästen hade under lång tid betalat in alltför många hyror för sent och hyresvärden hade fått nog. Eftersom hyresgästen inte ville flytta prövade hyresnämnden fallet och i nämnden enades värden och hyresgästen om att hyresgästen skulle få bo kvar mot att han gick med på ett så kallat korttidskontrakt. Uppgörelsen innebar att hyresvärden kunde säga upp hyresgästen med en månads varsel om hyresslarvet skulle fortsätta.

Och enligt hyresvärden har problemen fortsatt. Därför har värden sagt upp hyresgästen igen. Återigen har hyresnämnden prövat fallet och de ger hyresgästen rätt att bo kvar – trots den tidigare överenskommelsen om ett villkorat korttidskontrakt. Hyresvärden lade i nämnden förvisso fram bevis för att hyresinbetalningarna varit försenade vid ett par tillfällen under hösten. Men det har handlat om några dagars förseningar. Och eftersom hyresgästen själv varit medveten om sina problem med att betala hyran i tid och gjort sitt bästa, bland annat genom att ansöka om en god man, för att få hjälp menar hyresnämnden att det inte är skäl nog att riva hyreskontraktet. Eftersom hyresvärden inte godkänner autogiro har hyresgästen inte heller kunnat använda sig av den betalningsmetoden.

Läs ocksåDe tvingas flytta när huset ombildas till bostadsrätter
Läs också Hyresuppgörelse klar i Perstorp Salems kommun: vi betalar inte tillbaka några hyror Förhandling om höjda hyror i Stenungsund Kungälvsbostäder vill höja hyran

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.