Annons

Får hålla till godo med spisen

Växjö En hyresgäst i Växjö förlorar kampen om en ny spis. Svea Hovrätt avslår hans överklagande av hyresnämndens beslut att neka honom ett åtgärdsföreläggande.

Spisen installerades 2013 och hyresgästen fann året därpå att den var trasig. Det osade och droppade vätska från ugnen. Han anmälde det till sin hyresvärd.

Hyresvärdens områdesarbetare och en representant från företaget som sålt spisen kom på besök. Dessa ansåg att spisen fungerade som den skulle och en förklaring till att det osade skulle kunna vara att spisen var smutsig.

ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

Men hyresgästen höll inte med och vände sig till hyresnämnden för att få till stånd ett åtgärdsföreläggande. Hyresnämnden avslog hans ansökan sedan de gjort en besiktning. Då var spisen rengjord.

Annons

”När ugnen sattes på blev den varm, men det varken osade eller kom rök från den”, skriver nämnden i sitt beslut.

Hyresgästen vände sig då till Svea Hovrätt som beslutat att avslå överklagandet. Det beslutet kan inte övöerklagas.

Annons
Läs ocksåHyresgäster lever i förfallet hus mitt i lyxområde – kommunen om kritiken: "Har ställt krav"
Läs också Ansedda kulturstiftelsen svarar på kritiken: ”Hyresgästerna gör inget annat än att bråka med mig” Så vet du om bristerna i lägenheten är stora nog att åtgärdas – 60-årig kvinna fick nej Uppsalahem lät hus förfalla i väntan på rivning eller renovering – nu tvingas de rusta dem för 15 miljoner De bor med ruttnande fönster – vite på tiotusentals kronor tvingar värden att fixa

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.