Annons

Får hålla till godo med spisen

Växjö En hyresgäst i Växjö förlorar kampen om en ny spis. Svea Hovrätt avslår hans överklagande av hyresnämndens beslut att neka honom ett åtgärdsföreläggande.

Spisen installerades 2013 och hyresgästen fann året därpå att den var trasig. Det osade och droppade vätska från ugnen. Han anmälde det till sin hyresvärd.

Hyresvärdens områdesarbetare och en representant från företaget som sålt spisen kom på besök. Dessa ansåg att spisen fungerade som den skulle och en förklaring till att det osade skulle kunna vara att spisen var smutsig.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Men hyresgästen höll inte med och vände sig till hyresnämnden för att få till stånd ett åtgärdsföreläggande. Hyresnämnden avslog hans ansökan sedan de gjort en besiktning. Då var spisen rengjord.

Annons

”När ugnen sattes på blev den varm, men det varken osade eller kom rök från den”, skriver nämnden i sitt beslut.

Hyresgästen vände sig då till Svea Hovrätt som beslutat att avslå överklagandet. Det beslutet kan inte övöerklagas.

Annons
Läs ocksåKalla element, inget varmvatten: Yvonne gav upp och flyttade – värden riskerar vite på 50 000 i månadenKvinna som står utanför ett hyreshus. En röd balkong syns i bakgrunden. Det är snö på marken.
Läs också Hyresvärden vägrar fixa bristerna - tvingas betala 20 000 kr Råttor, fukt och dålig ventilation – hyresgästerna fick nog och anlitade privata jurister Kommunen griper in: "Lägenhetsdörrarna var fulla av kackerlackor och sekret" Torbjörns hem en mögelhärd i två år – värden vägrade åtgärda läckan

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.