HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Får inte hyra ut sin lägenhet till styvsonen

Borås När hyresavtalet skrevs med AB Bostäder i Borås var mannen noga med att berätta att det var hans styvson som skulle bo i lägenheten. Men nu har bostadsbolaget meddelat mannen att det är otillåtet med andrahandsuthyrning.

Det betyder att styvsonen måste flytta. Han får dock uppskov till den 31 december i år, enligt hyresnämndens beslut.

AB Bostäder i Borås sa upp hyresavtalet i februari i år så bolaget anser att hyresgästen hyr ut sin bostad i andra hand utan tillstånd. Hyresgästen bor i en villa i en annan kommun, där både han och hans fru är skrivna. Men mannens styvson är folkbokförd i den aktuella lägenheten i Borås. Den 67-årige lägenhetsinnehavaren säger till sitt försvar i hyresnämnden att han var tydlig med att det var  styvsonen som skulle bo där när kontraktet skrevs med bostadsbolaget. Styvsonen hade betalningsanmärkningar och kunde inte själv få ett kontrakt och detta var ett sätt för styvpappan att hjälpa till. Bolaget har bestritt att det finns en överenskommelse om att styvsonen får bo i lägenheten.

Hyresnämnden skriver i sitt beslut att mannens intresse av att tillgodose styvsonens behov av bostad inte räcker för att han ska få ha kvar kontraktet. Därför får bostadsbolaget rätt att säga upp hyresgästen. Däremot får han ha kvar lägenheten till sin styvson fram till årsskiftet, den 31 december 2017. Motiveringen är att det var först i samband med uppsägningen som hyresgästen blev uppmärksammad på att bolaget inte accepterade att lägenheten hyrdes ut till hans styvson.


Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.