HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Får rätt till lägenhetsbyte efter prövning

Malmö Hyresvärden sade nej till lägenhetsbytet i centrala Malmö. Men hyresgästerna gav sig inte. Nu har de fått rätt i hyresnämnden.
Paret skulle flytta ihop och de väntade barn, men hyresvärden sa ändå nej till lägenhetsbyte.

För att få lov byta sin lägenhet mot en annan ska man ha så kallade beaktansvärda skäl. Ett Malmöpar väntade barn och behövde större lägenhet. Dessutom var de, på grund av sjukdom, i behov av hiss. Men det räckte in som skäl när de ansökte om lägenhetsbyte hos sin hyresvärd, en privat fastighetsägare. När de fick nej vände de sig till hyresnämnden som nu har prövat deras fall. Och gett dem rätt.

I hyresnämnden menade hyresvärden att han redan hade en lista på unga bostadssökande som behövde deras lägenhet. Något ”beaktansvärt skäl” för bytet kunde inte han se. Parets jurist från Hyresgästföreningen menade att det visst fanns skäl att medge bytet. Att man ska bli sambo och väntar barn är skäl nog, vilket hyresnämnden höll med om och därför godkände ansökan.

Läs ocksåFönsterkross i hela trappan – nu vill värden få ut hyresgäst
Läs också Skrek ut sitt hat och önskade livet ur grannens barn – nu vräks hon Hyra lägenhet "för att koppla av” inte skäl nog för att få behålla den Krylbo: Lägenheter utan bygglov i före detta vårdcentral Betalade hyran för sent – nu måste Trosabon flytta

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.