HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Färdigstrippat på pizzerian i Åre

Östersund Lokalen förvandlades till strippklubb på nätterna, vilket inte uppskattades av hyresvärden Diös som försökte vräka hyresgästen. En nätt summa pengar tycks nu ha enat parterna.

Pizzerian Prince Filip i Åre har bommat igen. Det är slut med både inbakade pizzor och avklädda damer.

För ett år sedan uppdagades det att pizzarestaurangen hade en helt annan verksamhet nattetid då bagaren gått hem för dagen. Lokalen förvandlades då till strippklubb och när det kom till hyresvärdens kännedom, Diös Fastigheters dotterbolag Åre Centrum AB, lämnades en stämningsansökan in till tingsrätten i Östersund.

Läs ocksåJessica får städhjälp av hemtjänsten – värden ville vräka henne: "Inte städat alls"Kvinna som står lutad mot en vägg och tittar in i kameran.

Syftet var att få hyresgästen avhyst. Men i stämningsansökan nämndes inte strippaktiviteten med ett enda ord. Man hävdade istället sin rätt genom att hänvisa till flera avtalsbrott som restaurangägaren Oxana Rebecca Annekäll skulle ha gjort sig skyldig till. Hon skulle bland annat ha genomfört ombyggnationer in-och utvändigt utan värdens godkännande.

Åre Centrum AB skrev också i ansökan att lokalen inte heller var lämpad för restaurangverksamhet, trots att det varit pizzeria även innan Oxana tog över lokalen.

Hyreskontraktet skulle löpt ut under våren. Istället för en förlängning av avtalet har parterna nu gjort upp i godo, utan tingsrättens inblandning.

Läs ocksåCeller i Åre ger Diös mersmak

Enligt hyresgästen har hon fått en summa pengar av Diös för att lämna lokalen.

– De har köpt ut mig, säger Annekäll till Östersundsposten.

Men för hur mycket vill hon inte tala om.

Läs ocksåMångmiljardaffär i Norrland

– Nej, men jag är jättenöjd.

Oxanas plan är nu att öppna en ny pizzeria längre söderut, i Skåne, där hon ska fortsätta med pizzaförsäljningen. Men strippverksamheten säger hon sig ha lagt på hyllan.

Henrik Lundmark, Diös affärsområdeschef i Jämtland, bekräftar för tidningen att de har kommit överens med sin hyresgäst om att gå skilda vägar. Men vill inte kommentera enskilda affärsöverenskommelser.

Läs också Satsningar i norr ger toppresultat för Diös Fastighetsägare byter hus med varann

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.