Annons

Färre och dyrare hyresrätter i Stockholm

Stockholm Det har ombildats mycket i Stockholm, men också byggts en del nytt. Hyrorna är också nya – och mycket högre, visar en ny rapport från Hyresgästföreningen. I Stockholms innerstad skiljer det till exempel 3 346 kronor per månad mellan en ombildad trea och en nybyggd.​

 

Hyresgästföreningen har jämfört hyresnivåerna i de fastigheter som har ombildats inom Svenska Bostäder och jämfört med hyrorna i de tre allmännyttiga bostadsbolagens nybyggda fastigheter. Jämförelsen är gjord på 2009 års genomsnittliga hyresnivåer och avser en typlägenhet på 77 kvadratmeter.

ANNONSRebeckas framgångsrika bytesresa – så lyckas du med din

De största skillnaderna hittar man på Gärdet, Östermalm och Vasastaden där skillnaderna är över 4 000 kronor mellan en nybyggd och en ombildad hyresrätt. Men det finns även stora skillnader utanför tullarna. I stadsdelar som Hägersten, Vällingby och Farsta är skillnaderna över 3 000 kronor. Minst skillnad hittade man i Hammarby Sjöstad vilket förstås har med byggåret att göra.

Annons

 

 

Annons
Läs ocksåEfter ombildningsbluffen: Toppmäklare blir utan legitimation
Läs också Efter gigantisk ombildningshärva – toppmäklare tar strid Definitivt stopp för ombildningar i Göteborg Borgerlig allians vill ombilda kommunala hyresrätter i Nynäshamn Ombildningskritikern Anders köpte sin hyresrätt: "Helst hade jag fortsatt att hyra"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.