Annons

Fastigheter i Tidaholm fick tvångsförvaltas omgående

Tidaholm Beslutet togs direkt vid hyresnämndens möte. Fastigheterna på Holmavägen 8 och 10 i Tidaholm ska tvångsförvaltas. Det blir kommunens bostadsbolag som tar över.

Vinterns kyla känns avlägsen för de flesta just nu. Men för tre hyresgäster hos Tedhoj Fastigheter på Holmavägen i Tidaholm, finns den färskt i minne.

Under en längre tid har miljöförvaltningen i Tidaholm fått ta emot klagomål från hyresgästerna på Holmavägen. Framför allt har det rört sig om brist på värme och varmvatten men det har även kommit in andra klagomål om allmänt dålig skötsel, bland annat angrepp av råttor. Men i vintras var måttet rågat menar Britt Svensson, handläggare på miljöförvaltningen.

ANNONSRebeckas framgångsrika bytesresa – så lyckas du med din

– Centralpannan fungerade inte på hela vintern. Då var det solklart för oss att agera. Det är ett hot mot människors hälsa att inte ha någon uppvärmning när det är köldgrader ute.

För att hålla värmen skaffade hyresgästerna elelement. Något som blev dyrt i längden. Från miljöförvaltningens sida försökte man först med att utdöma vite. Men när inget hände förstod de att de måste ta till tyngre artilleri.

Annons

– Att vi utdömer vite värmer inte hyresgästerna, konstaterar Britt Svensson.

Läs ocksåKalla element, inget varmvatten: Yvonne gav upp och flyttade – värden riskerar vite på 50 000 i månadenKvinna som står utanför ett hyreshus. En röd balkong syns i bakgrunden. Det är snö på marken.

För att kunna ansöka om tvångsförvaltning måste kommunstyrelsen stå bakom. Före sommaren hade ärendet kommit så långt och i juli kallades parterna till förhandling i hyresnämnden. Beslutet togs direkt och började gälla omgående. I januari nästa år ska nämnden ompröva beslutet. Fram till dess är det det kommunala bostadsbolaget Tidaholms Bostads AB, TBAB, som sköter förvaltningen.

– Vi har aldrig haft några problem med TBAB så nu kommer hyresgästerna garanterat att få värme i vinter, säger Britt Svensson.

Annons

Hem & Hyra har sökt hyresvärden men ännu inte lyckats få en kommentar.

Läs ocksåGräset växer hej vilt – därför behöver hyresvärden inte klippa detEn vildvuxen gräsmatta
Det här är en artikel från Hem & Hyras Svarta listan som uppdateras löpande. Se hela listan här.
Det här är en artikel från Hem & Hyras Svarta listan som uppdateras löpande. Se hela listan här.

Läs också Äldre kvinna täcker fönstren med madrasser mot kylan – lever i mörker: "Riskerar frysa ihjäl" Kall lägenhet? Känsliga grupper har rätt till ett varmare hem Ingierdh fryser varje dag av kalldrag: "Det är sprickor i väggarna överallt"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.