Annons

Fastigheter i Tidaholm fick tvångsförvaltas omgående

Tidaholm Beslutet togs direkt vid hyresnämndens möte. Fastigheterna på Holmavägen 8 och 10 i Tidaholm ska tvångsförvaltas. Det blir kommunens bostadsbolag som tar över.

Vinterns kyla känns avlägsen för de flesta just nu. Men för tre hyresgäster hos Tedhoj Fastigheter på Holmavägen i Tidaholm, finns den färskt i minne.

Under en längre tid har miljöförvaltningen i Tidaholm fått ta emot klagomål från hyresgästerna på Holmavägen. Framför allt har det rört sig om brist på värme och varmvatten men det har även kommit in andra klagomål om allmänt dålig skötsel, bland annat angrepp av råttor. Men i vintras var måttet rågat menar Britt Svensson, handläggare på miljöförvaltningen.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

– Centralpannan fungerade inte på hela vintern. Då var det solklart för oss att agera. Det är ett hot mot människors hälsa att inte ha någon uppvärmning när det är köldgrader ute.

För att hålla värmen skaffade hyresgästerna elelement. Något som blev dyrt i längden. Från miljöförvaltningens sida försökte man först med att utdöma vite. Men när inget hände förstod de att de måste ta till tyngre artilleri.

Annons

– Att vi utdömer vite värmer inte hyresgästerna, konstaterar Britt Svensson.

Läs ocksåTom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från HyresgästföreningenTvå bilder i en. En vit man med skägg och keps som ser allvarligt in i kameran. I nederkant en bild av mögel på en vägg.

För att kunna ansöka om tvångsförvaltning måste kommunstyrelsen stå bakom. Före sommaren hade ärendet kommit så långt och i juli kallades parterna till förhandling i hyresnämnden. Beslutet togs direkt och började gälla omgående. I januari nästa år ska nämnden ompröva beslutet. Fram till dess är det det kommunala bostadsbolaget Tidaholms Bostads AB, TBAB, som sköter förvaltningen.

– Vi har aldrig haft några problem med TBAB så nu kommer hyresgästerna garanterat att få värme i vinter, säger Britt Svensson.

Annons

Hem & Hyra har sökt hyresvärden men ännu inte lyckats få en kommentar.

Läs ocksåÖppnade utan byxor på annan adress – förlorar sitt hyreskontraktEn hand med vinröda naglar trycker på en ringklocka.
Det här är en artikel från Hem & Hyras Svarta listan som uppdateras löpande. Se hela listan här.
Det här är en artikel från Hem & Hyras Svarta listan som uppdateras löpande. Se hela listan här.

Läs också Valentino fick inte byta lägenhet – kostade honom jobbet Eva har haft sin blomstrande uteplats i över 30 år – nu riskerar hon att bli av med den Beslut om tvångsförvaltning – hyresgäster har flytt huset

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.