Annons

Fastighetskungen dömd för rattfylleri

Sundsvall Sundsvallsprofilen, tv-kändisen och fastighetsägaren Stig Svedberg åkte i somras fast för grovt rattfylleri. Han döms till en månads fängelse.

Ägaren till fastighetsbolaget Tvättbjörnen Förvaltning AB, Stig Svedberg, är Sundsvallsprofilen som fått mycket uppmärksamhet i media för mer än stora fastighetsklipp.

Han har bland annat varit tillfälligt anställd radiopratare och delägare i nyöppnad festvåning. Han blev känd för hela svenska folket när han tog sig ett bad likt Joakim von Anka i en pool fylld med sedlar i tv-serien Svenska miljonärer.

ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

I somras blev han stoppad av polis sedan ett vittne sett ”en onykter man köra iväg i en Mercedes” vid Sundsvalls sjukhus. Han visade sig ha 1,92 promille alkohol i blodet. Gränsen för grov rattfylla är 1,0 promille.

– Jag var i en mycket tråkig situation just då i mitt privatliv. Det hade pågått under en längre tid och jag hade inte sovit på över ett dygn. Jag tog med mig ett täcke och en kasse öl och åkte till sjukhusparkeringen för att sova. Ölen drack jag för att kunna varva ner, berättade Stig Svedberg efteråt för Hem & Hyra.

Annons

Stig Svedberg förnekade grovt rattfylleri eftersom han ansåg att han kört en så kort sträcka, men medgav rattfylleri.

Läs ocksåFriad trots sms: "Jag ska skära sönder dina äckliga soffor och bränna ner din lägenhet"En sammansatt bild i ett kollage med silhuetter, sms och en sönderbränd spis.

Rätten bedömer att polisens vittnesmål om att sträckan var över ett hundra meter som tillförlitlig och dömer Svedberg till en månads fängelse.

Eventuellt kommer fastighetsägaren bli erbjuden fotboja istället för fängelse. För ett par månader sedan fick han tillbaka körkortet efter att ha installerat alkolås i bilen.

Annons

Stig Svedberg är ägare till sammanlagt 28 fastigheter i Sundsvalls innerstad, Haga, Skönsmon, Essvik, Indal och Matfors.

Läs ocksåSvartsjuk flickvän vägrade flytta ut – gick bärsärk i lägenhetenTvå bilder där den ena är på en trasig, sönderklippt, vit skjorta. Den andra är ett fotografi på ett sönderslaget glasskåp med skärvor på golvet.
Läs också Michael utredde hyresgäst för misstänkt fusk - svaret: "Ska slakta honom" Tjuv trängde sig in i 87-årings lägenhet på jakt efter mat Bedragare blåste bostadssökande - lockade med falska annonser

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.